Lita aldrig på media!

2007-03-31 @ 11:56:10

Nu blev jag arg så jag-vet-inte-vad. Reporter är så falska ibland, de gör vad som helst för att tidningen de jobbar på ska få så många läsare som möjligt! Om du inte tror mig, kolla då in det här, så får ni se.
Reporten frågar typ 100 gånger "har du fått sparken", eller liknande, och hon ger honom väldigt tydliga "Nej", och vad heter artikeln sen då? "EBBA VON SYDOW SPARKAD!"
Hatar sånna' människor, verkligen!

98065-294


Katie & Victoria ska designa tillsammans

2007-03-28 @ 19:30:03

image293

Nu går de senaste rykterna om att Victoria Beckham och Katie Holmes ska designa en kollektion för barn. Kul ska det bli och kläderna lär ju bli jättefina då det är två kvinnor med smak som designar de. Dyra lär de ju verkligen vara.

En källa sa till Britain's Daily Express: "They are both really excited about this new project. Katie recently sketched out some designs for a party dress for Suri?s first birthday and Victoria saw there was the potential there for the two of them to come up with some great designs".

"Ja, såklart har hittat min balklänning"

2007-03-28 @ 19:07:16

Yes, nu har jag äntligen hittat den.. MIN balklänning från Betsey Johnson. YEEEY.  Host host, NOT. Jag har ju i alla fall hittat klänningen i mina drömmar. Kolla själv på den och säg nåt den inte har! Den är gräddvit, enkel, söt, UNDERBAR, rar och den har a-l-l-t och lite till!
Give it to me, please?
image292

Man kan inte ha allt..

2007-03-28 @ 17:08:06

Allt jag vill ha och har letat efter har någon annan. Typiskt. Den här gången är Leagally blonde-ida the lucky one, då hon har den kjolen jag letat efter ett bra tag nu. Lycko! Den kjolen har allt - färgen, volymen, formen, längden och ALLT. Läste en av hennes kommentarer där det var nån som frågade om det var nyligen hon köpt den och då  svarade hon att den var köpt under januari-rean. TYPIIIIIIISKT!
Det enda som finns att göra är väl att sy en(?)

Bilden ?http://idis.blogg.se/images/img_4675_1175089323.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

Bild och info: Leagally Blonde

Underskatta aldrig KappAhl (och Lindex för den delen)!

2007-03-25 @ 20:01:11

Många som jag känner underskattar verkligen KappAhl och Lindex. De anser att det är tant butiker och att det inte är något i deras stil därinne. Belive me, jag var själv lite av en sån förut, men nuförtiden har jag börjat gå in och kolla runt och ibland kan man faktiskt hitta några fynd. Man hittar ju inte heller allt på H&M, right?
Att gå in i en butik som man vart inne i förr och inte gillat är nästan densamma som att gå in i en secondhand butik och dömma den på en gång, och alla vet väl att man inte kan göra det?

Förresten har jag under senaste tiden fått lite plagg från mamma som hon köpt och inte velat använda och som bara fått hänga i garderoben och nästan damma. Plaggen är rätt så nya, jag skulle själv gissa på ca. en månad till två. Men sen är det bästa att plaggen är fina och ser inte alls tantiga ut.
Vad jag fick var en klänning med mönster och en svart omlott-topp med vidd. Båda är riktigt snygga och kommer att användas flitigt.



Det var inte länge sen de stora klädkedjorna började lansera skor, och jag måste faktiskt erkänna att jag gillar de flesta skorna. De är riktigt snygga ochsen är priset så lågt att man skulle kunna köpa flera av de. Kvalitén kanske inte är den bästa, men det får man faktiskt räkna med om de är så billiga.

98065-291

(och med styck menar jag då par ;P)


Våffeldagen

2007-03-25 @ 14:34:55

Ja, idag är det ju faktiskt våffeldagen! Fick faktiskt precis reda på det genom Em och Rar, annars hade jag nog inte vetat det. Men tråkigt blir det för mig som inget våffeljärn har. Eller ok, vi har ju, men den har j gått sönder på alla möjliga sätt. Måste lösa det här problemet, men hur? Kanske får gå och sätta mig på ett fik och äta? Eller be mamms och papps att köpa, om de nu ska ut?
Haha, hard things, men jag ska försöka lösa det här. ^^,
Anyway, för er som har våffeljärn (och alla andra)- ha det bra och ät massor med goda våfflor!

image287
Eat me, if you can. Mouhahaha!

Update, 25/3 16:49: Man kan ju säga att jag löste det.. Det jag gjorde var att köpa annat gott som exempelvis naturgodis för att trösta mig själv. Iofs, man kan ju of course äta våfflor när som helst, det måste inte vara på någon freaking speciell dag. Hahah ^^,
Bild: TV4

Bushållsplatsen vi alla drömmer om (?)

2007-03-25 @ 13:52:37

image286
(mannen som står där ser däremot lite smått förvirrad ut)

De främsta modetjejerna - på samma omslag

2007-03-25 @ 12:59:49

image285

Såg att på Café's senaste nummer står alla fem modetjejer och trängs. Alltså Ebba von Sydow (VeckoRevyn), Sofi Fahrman (Aftonbladet Klick), Elin Kling (Stureplan.se), Emine Sander (Café) och Cecilia B Jonson (Expressen Fredag)
Bilden blev fin och passade tidningen väldigt bra. Frågan är bara: blev det en bra artikel också?

Förresten, tycker ni inte att det ser ut som om Ebbas arm nuddar Sofis bröst? Haha ^^

Gaaaaah, eller?

2007-03-25 @ 12:12:25

För kankse tretio minuter sen vaknade jag av att grannarna sprang runt och skrek. Inget man exakt vill vakna av, eller hur? Men å andra sidan var det ju ganska bra, för vem vet när jag skulle vaknat annars?
Fast sen vill man ju också se ut såhär när man vaknar och inte göra som en speciell person och dra kudden över huvudet.

Dagens muffins

2007-03-23 @ 20:43:51

Har precis lagt in en plåt med muffins i ugnen och ska till och med göra en annanas paj. Näe, jag sörjer inget för tillfället, utan idag är det min bror Mickey som fyller 15 år och därför tänkte jag och mamma baka lite.
Grattis Mickey! (;

98065-284
Äppelmuffins med havretopping

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel

Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn


Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.

Degen: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.

Recept: Dagensmuffin

Nicole - numera blondin med pannlugg

2007-03-23 @ 12:48:49

Okej, jag vet inte ett dugg vad jag ska tycka om Nicoles nya frisyr. Eller jo, kanske lite. Tycker då att pannluggen inte ser så smickrande ut på henne, för det känns lite trist på henne. Hon passade ju liksom skitbra i sne-lugg, tycker inte ni det?
Över till hårfärgen... Jag tyckte hon passade i de där som hon hade förut (Brun, chocklad brun och ljusbrunt) och inte såhär blont. Men hon skulle iofs ha kunnat passa i det, men isf skulle hon ha lite kortare.
Näe, jag är fortfarande osäker, men det kanske bara beror på den här bilden, eller?
VAD tycker ni?

Du kan aldrig gömma dig för läxförhören...

2007-03-22 @ 19:35:21

Näe, verkligen inte. Jag har i alla fall försökt med det hela den här veckan, men idag så måste jag verkligen ta i tu med de, verkligen. Imorgon är ju också läxförhöret, så det går ju då inte att skjuta up det nån' mer.

Sen måste jag bara avsluta det här kortkorta inlägget med att säga Hej då till min älskade vän Nikita som åker till Dubai imorgon till och med en vecka framåt. Kommer verkligen att sakna dig, honey! Puss <3

Update 23/3:
Igår när jag precis skrivit klart inägget fick jag värdens migrän. Hemskt. Jag tog alvedon och så men det hjälpte inget alls. Sov till och med från kl. 20.00 till 21.30 för att sedan kunna må bättre, men nej... migränen var inte borta, så jag hann inte plugga eller nåt. Sen har jag jätteont i magen också. Allt detta resulterade i att jag fick stanna hemma idag.

Utvecklingssamtal

2007-03-21 @ 19:43:57

Ok, är det någon mer än jag som hatar utvecklingssamtal? Jag tycker att det är så läskigt att sitta där för man vet aldrig hur det gått för en själv i skolan och det enda man gör är att le och försöka att inte se frustrerad ut.
Men sen när man kommer ut ur klassrumet så är man lättad. Phew, vad bra det gick, tänker man och är väldigt stolt över hur bra man jobbat under terminens gång. Kanske det ända man fick negativt var pratet, som exakt ALLA lärare hade konstanterat.

Har man pengar så köper man ju saker

2007-03-20 @ 17:44:01

98065-280

Ja, har man pengar så köper man saker. Det blev i alla fall så för mig; jag fick mina pengar idag så jag gick och shoppa lite i Farsta Centrum. Jag valde att bara shoppa lite, för annars gör jag alltid misstaget att shoppa upp allt på en gång och sen får jag gå pank resten av månaden, which is not that funny.

Anyway, det jag köpte var ett par guldiga ballerina skor från Indiska för 69 kr, en stor portmonä från Wedins för endast 15 kr och ett hårband från älskade H&M för 39.50 kr.
Ganska lyckad shopping ändå, right?

Inte långt kvar (?)

2007-03-20 @ 16:58:21


Hål i huvudet

2007-03-19 @ 16:20:12

Haha, jag har inte hål i huvudet, men rubriken syftar på en nykommen bok som jag skulle vilja läsa. Den verkar väldigt Sofia. Hah, men man vet ju inget fören man läst det, right? Men jag kan ju ändå passa på att publicera information om boken.




Tittel: Hål i huvudet
Författare: Jenny Jägerfeld
Kategorisering: Romaner & noveller
Beskrivning: Minou är tjugotre år och på kollisionskurs med hela världen. Hennes pojkvän Isak har dumpat henne via kassettband och kvar i den skitiga lägenheten på Söder finns bara tystnad. Minou är trött på sig själv, trött på livet, trött på att ingenting någonsin fungerar som det ska. Det känns som om hon har ett hål i huvudet där alla fina och intelligenta tankar rinner ut likt finkornig sand, medan de hemska och fula stannar kvar eftersom de är stora som jordkokor.

För att komma undan Stockholm och Isak sticker Minou till Spanien. Kanske ska hon hitta någon mening med alltihop där, eller åtminstone komma på ett sätt att vakna utan minnesluckor från kvällen före.

Kommentarer om boken
"...en rak och snabb bok, som gjord att läsas i en sittning med huvudet nickande av igenkänning." Sydsvenskan

"...får mig att skratta så att det gör ont." UNT

"Svensk chick-lit på klassiskt I will survive-tema." Pause

"Riktig välskrivet och med en lovande galghumor" Folkbladet

"...de träffsäkra, ibland drastiska, ibland rörande, ögonblicksbilderna är vad jag tycker allra bäst om med Hål i huvudet." Dagens Nyheter

[Bild på bokomslaget]
Källa: Bokus

"Men vänta, det är väl lördag idag?"

2007-03-18 @ 20:29:34

 Alltså shit, vad snabbt helgen går. Veckan är seg och helgen snabb. Är det gud som vill straffa mig eller är det bara jag som halicunerar? Men jag som verkligen njöt som om det var lov.
Aja, men om drygt en vecka till blir det ju helg, eller hur? Go positiva Sofia! Dessutom är det ju bara två dagar kvar tills man får pengar. YEEES! Hittills har jag kännt mig som en fattig student då jag inte haft pengar på typ två veckor. Eller jo, jag har ju haft, men jag har valt att spara de (JA, det är verkligen sant!).
Bra, nu är jag inte bara positiv utan även sparsam!
Haha, snart måste väl nyttig också stå med på listan? Men sen ska man ju inte heller vara för sparsam, utan man ska leva livet som om det inte fanns någon morgondag, right?

Anyway, såhär har min helg då sett ut:
Lördag: Hjälpte mamma lite med tvätten på morgonen, sen var jag hemma och hade tråkigt i väntan på att resten av familjen skulle komma hem för att vi sedan skulle åka vidare till kusinerna i Enskede dalen. Väl i dalen så hade vi kul och umgicks med släkten. Faster som även är frisör fick lov att klippa min lugg lite så att den blev mer sne.
Vi var där ett bra tag och det var verkligen kul.

Söndag: Hade inget planerat till idag utan hade bara tänkt att chilla lite i soffan eller nåt, men icke sa Nicke.. Emelie ringde nämligen mig och bad mig om hjälp med hennes rum. Hon hade nämligenskitstökigt i rummet av någon anledning. Och alla vet vad mans ka göra när man har stökigt i rummet, va? Ringa Sofia!
Jag hjälpte henne och vi hade faktiskt kul medan vi städade. Vi hann faktiskt även ta några roliga bilder. Haha! ^^,

Thank God, it's friday

2007-03-16 @ 19:23:15

YES! Äntligen kommer den fredagen jag väntat på. Inte för att det blir fest eller så, men jag har bara längtat efter den. Älskar faktiskt mysiga fredagskvällar. Vilda kan ju de också vara, om de vill. Men just denna fredag skulle jag vilja se på en skön film och vila ut. Att läsa en bok vore inte heller så dåligt.

Dagen har förresten varit rolig. Det började med skolan (as usual) som det faktiskt gick bra i, sen gick jag, Emelie, Gisella, Dita och Nikita till Eken (ett gammalt fritidshem) för att bara umgås och träffa folk från vår gamla skola. Sen kom Nick och träffade oss. Vi hade faktiskt saknat honom, med tanke på att han nyligen bytt skola. Han var som vanligt väldigt glad och så.

Anyway, ett litet film tips för idag blir den roliga 'Not another teen' movie kl. 20.00 idag på 3:an. Jag vet inte, har sett den så många gånger och tycker själv att den kan ara rolig ibland, men ändå ganska boooring.


Äntligen Greys anatomy!

2007-03-14 @ 18:45:48


Jag vet att det bara gått några veckor sen säsongsuppehållet (om man ens ska kalla det så), men ändå så har jag saknat Greys anatomy så mycket så att jag inte ens själv kan beskriva det. Men ikväll är den tillbaka. Dubbelavsnitt är det dessutom!
Jag är S-K-I-T-G-L-A-D ;D Yeees!

Greys anatomy (dubbelavsnitt), Ikväll från Kl. 21.00, Kanal 5. GLÖM INTE! 

Helt rätt, Linds

2007-03-14 @ 17:48:21

image277
Gud, vad modig man måste vara som Lindsay att färga håret tre gånger på tre dagar! Men sen att en rödtopp kan bli så snyyg och fräsch som blond också. Otroligt! Den som fick färga hennes hår gjorde ett skitbra jobb, måste jag säga. Bra gjort, Lindsay (och frisören)!
Hennes långa lockiga mittbena passade också jääääävligt bra (ehm.. Sorry att jag svär för mycket i den här bloggen).

Haha, är det bara jag som tycker att det verkligen ser ut som om hon gillar färgen på bilden? Men hon verkar allmänt gladare. Kanske det där med "Blondiner har mycket roligare" funkar på henne? 

Hennes outfit var den även himmelsk. Verkligen. Så skulle jag vilja gå runt ... när som helst (?).
Blondiner passar förresten visst i svart!


Ballerinorna, alltid lika söta

2007-03-14 @ 16:59:23


Alla skor ovan kostar 180 Kr.

Efter skolan gick jag lite snabbt in i Farsta centrum. Jag letade inte efter nåt speciellt, men kikade bara, med tanke på att jag bara var där en kortkort stund. Blev lite småchockad när jag såg att Scorett flyttat till Vilage's lokal. Bättre är det i alla fall. Appropå skor så sprang jag också in till Din sko för att ja, bara spana om det kommit några fina vårskor än, och ja, det har det faktiskt gjort. Precis när jag kom så var personalen klara med att hänga upp ballerina skor på krokar. Ballerina skorna var som vanligt söta och jag verkligen vill köpa ett par så snart som möjligt. Gå in i butiken och spana, det finns flera söta, men jag tog bara dessa med i bloggen. 
Förresten, prisen är inte alls farliga. Verkligen inte. 

Dagens lista (?)

2007-03-14 @ 16:22:23

DAGENS...
klädsel: Åhlens jeans, Linne med ränder från H&M, tröja från Veromoda, Halsband från Indiska och strumpor ^^
smink: Rouge, marcara, ögonskugga och lipbalm.
frisyr: Lockigt, utsläpp och fettig lugg ;P
låt: Is it any wonder - Keane
vill ha: Våååår & Sommar :D
saknad: gamla goda tider :)
roligaste: klumpigheter gjorda av moi i skolan. ^^,
tråkigaste: Nothing
kramar: Emelie, Nikita och några till :)
pussar: Pussade mamma imorse ;D
TV-program: GREYS ANATOMY (dubbelavsnitt) senare idag.
köp: Inget alls. I'm good at this.
godis: inget alls
lunch: God fisk, potatis och god sås i skolan.
middag: Vet inte än
träning: Luffat lite runt om i Farsta
läsning: Några bloggar och snart Linas kvällsbok.
nyttigaste: Nyttig mellis (med fullkornsfilngor och fil)
"åh nej!": Jag har inga hörlurar till Mp3:n då ågra råkat haft sönder de. BUHUUUUU, jag klarar mig inte.

Tisdag, 13 Mars

2007-03-13 @ 20:04:42

Jupp, idag är det ju den 13:e. Fan vad snabbt hela det här året kommer gå. Okej, men det känns bara som det nu. Denna dag gick däremot väldigt segt. Många långa raster var det ju. Alltså skööönt.
Vi slapp typ den sista lektionen (Ma/no profilen) på ett vilkor - att vi fick en hemmauppgift med oss. Okej, ska man vara tydligare så blev det faktiskt två. Man ska ha skrivit om en fågel och en fisk tills nästa Tisdag. Det låter enkelt, men det lär ju ändå inte vara det.
Men dagen bestod ju inte bara av skola, utan jag, Nikita och Emelie var också i centrum en stund i väntan på Nikitas piano. Jag har bestämt mig att inte köpa nått typ en vecka frammåt (tills den 20:e). Men vi hittade ändå inget speciellt, så vi satte oss på donken och hade pommes frites-kalas istället. Haha! Men efter Nikita gått till sin piano så skulle jag och Emelie hem, men på vägen blev det så att jag följde med Emelie och hemma hos henne åt vi och kolla på film. Vardagsmys :D

Ha en fortsatt braig dag. ;D


Promenad - min nya grej?

2007-03-12 @ 19:10:50

Nu när våren är här passar jag, Emelie & Nikita på att välkomna den med små roliga  saker som just välkomnar den. Idag gick vi till exempel på en skön promenix runt i Farsta (och med det menar jag inte Farsta Centrum). Vi gick förbi en sjö där vi på sommaren brukar bada och umgås helt enkelt. Att kolla ut genom sjön fick mig att VERKLIGEN sakna sommaren.
Förresten, jag har bestämt mig.. Varje dag (som är ljus och skön) ska jag gå på en promenad ut i det härliga... Stockholm (?) Jag tror promenader börjar bli min grej. Sen kanske det blir powerwalk.

Tjejsnack V. 11

2007-03-12 @ 18:24:13


Tant eller fjortis?
 
98065-268Lördagskväll mysandes framför tv:n eller partaj natten lång?
Allt beroende på årstid och humör. Sommaren: Partaj natten lång Resten: Lördagskväll med mysandes framför tv:n
98065-268Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog?
Hemmafest med vänner är skönast och roligast.
98065-268Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
För det mesta Radio/tv/stereo på lagom volym, men ibland får man lust att släppa loss och då vill man ha hög volym så att det känns i hela kroppen.
98065-268Varm mössa för att värma huvudknoppen eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren?
En fin basker skulle kanske vara skönt, men alternativ två låter mer Sofia.
98065-268Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag?
SOVMORGON SÅ LÄNGE DET GÅR! Aaah, sånt är så skönt.

Är lite mer fjotis än tant. Men det blev ändå väääldigt likt. Haha ^^,

Kate Moss dotter är redan en modediva

2007-03-11 @ 18:35:21


"Kate Moss
dotter har börjat likna mamma i tidig ålder. Fyra år gamla Lila Grace spås bli framtidens catwalk-diva och har redan hårförlängningar.

Kanske lever Lila alla småflickors dröm, vem drömde inte om att få posera som modell och ha lyxiga klänningar och peruker som liten? Och med en mamma som Kate Moss leker Lila i en lite annan prisklass än de flesta fyraåringar.

När mamma Kate tog med Lila till en fotografering fick dottern låna en Donatella Versace-klänning. Senare fick hon en ny frisyr. 

- När vi gjorde en Versace-kampanj hade vi alla barn och då tog vi med dem, som Christy Turlingtons lilla baby och Carolyn Murphys lilla pojke, säger Kate till Vogue Magazine. 

- Lila och Donatella blev vänner. De satte på Lila en peruk så hon hade långt blont hår ner till midjan.

Och lilla Lila har redan börjat apa efter mamma: 

- Lila höll på så här (Kate slänger bak sitt hår) och jag tänkte "Herregud!", berättar Kate.

Dottern delar även mammas intresse för kläder: 

- Hon säger: "Mamma, tycker du att det här är en bra look?" Sedan har hon en modekris. Jag säger "Du har på dig vad jag säger åt dig!". Men hon tycker att hon är den vuxna i sovrummet. Vi lägger fram kläder innan hon går och lägger sig men då säger hon "Mamma, jag behöver fler alternativ", berättar Kate enligt The Sun.

Och vi vill helst inte vara med när Lila blir tonåring? "

Skrivet av: Mimmi Lexander för Starlounge, alltså kommer källan därifrån. ;D


Alltså gud, vad är det här egentligen? Är det nån mer än jag som tycker att det är sjukt? Tänk er själva en fyraåring som har garderobsproblem? Haha ^^. Jag undrar ju också hur det blir när Lila är tonåring. Hon lär ju bli bortskämd och en riktig skandaldrottning.
Men det värsta är väl att sätta på en fyraåring hårförlängnig och en Versace-klänning. Alltså jag tycker att barn ska vara barn och inte vuxna. Hon är bara FYRA ÅR, ffs!

Vårkänslor

2007-03-11 @ 16:36:01

Snart så är vintern helt borta. Wooohoo! Jag har under de senaste månaderna gått och tjatat på att jag vill ha vår och sommar så snart som möjligt. 
För några dagar sen märkte jag att det hade blivit mycket ljusare om dagarna (och kvällarna, för den delen).
Vädret är till och med skönare. Visst, man kan inte bara gå i en tunn jacka än, utan man måste ha en halsduk på sig, men snart så tror jag att man slipper halsduken. 
När vädret blir skönare och dagarna ljusare så blir jag inte bara piggare utan även gladare och rörligare, vilket är bra för då slipper jag känna mig onyttig.

Då jag hade tråkigt kom jag faktiskt inte på något bättre än att göra ett vår kollage på paint. Ok, nte världens bästa, men den duger. Alltså ska kollae handla om hur jag vill se ut en väldigt solig vårdag. Ok, kanske en kofta skulle hänka på, men för att göra situationen skönare struntar vi i den.
Ja, ni ser själva vart sakerna kommer ifrån.

98065-267

Att tjockisäta är inte alltid okej, Sofia!

2007-03-11 @ 12:17:43

Ok, igår så var hela släkten (ok, inte hela med två familjer då) hos oss för att dels fira mammas födelsedag och för att bara umgås. Mamma, som älskar att laga mat och baka, gjorde typ 500 rätter och 500 efterrätter. Really, det kändes som det.
Jag går alltid på fällan till att smaka på de flesta sakerna och i slutet är det jag som mår mest illa. Nu sitter jag i alla fall här och känner mig väääldigt onyttig, jag måste ta i tu med min kropp för jag går inte på dans eller nån annan sport och jag orkar inte vänta tills nästa termin; jag BEHÖVER träna nu nu nu!


Tips på nåt man kan hoppa in på nu? Anyone?

image263
Gott? Well in the end it's not!

Kvällens sköna filmer

2007-03-09 @ 20:20:43

En djävul till flickvän, TV3, 20.00 (redan börjat): Har inte sätt den än, men jag har hört att den ska vara bra. Spring och kolla!

Kill Bill Vol. 2, SVT1, 21.00: För er som sett första är det väl en självklarighet att se den andra? Det ska i alla fall jag. Visst, blod& sånt kan var jätte äckligt, men ändå så är Kill Bill bra!

Röd makt, TV 3, 22.00: Drama/Thriller/Deckare som faktiskt verkar skitbra. Kanske värd att kolla på?

Welcome to Sweden!, Kanal 5, 22.00: Visst, det är ingen film, men den verkar vara en riktigt rolig höjdare! Har ni inte sett reklamerna? Haha ^^,


Kill Bill Vol. 2

Hej, jag är avundsjuk.

2007-03-09 @ 17:42:03

Visst, jag är en dålig sparare (notera: väldigt dålig), och jag försöker verkligen spara lite varje månad, men lyckas aldrig. Kanske max en tjuga, men det är inget att ens nämna.
Jag måste verkligen, verkligen blir bättre. Nikita (som nu är i England. Avundsjuuuk) är en skitbra sparare och sätter gränser på hur mycket hon lägger ner varje månad och så. En vacker dag ska jag bli som henne, men nu, i skrivande stund kan jag ju nämna en grej som gör mig avundsjuk som jag-vet-inte-vad. Det är när bloggerskor hittar skitsnygga fynd för ett jättebilligt pris till. Jag, som är typ pankpank blir såååå avundsjuk.
Gosh, jag måste ta och sluta köpa allt på en gång. 


Bild 1: Kjol, 29.50 kr från H&M rean. Fynd gjord av Amanda.
Bild 2: Skor, 98 kr från H&M. Fynd även gjord av Amanda.
Bild 3: Ännu en kjol, 29.50 kr från H&M rean. Fynd gjord av Emma.

Bilderna kommer ju såklart från Amanda & Emma. ;)

Internationella kvinnodagen

2007-03-08 @ 22:29:18

Yes, idag är det den Internationella kvinnodagen. Den har ju firats på ett och annat sätt.

Hur som helst så började dagen med en massa långa lektioner i skolan som var kind of dryga. Trotts det försökte vi alla vara positiva och låta skoldagen rulla, vilket det faktiskt gjorde.

Efter skolan småsprang jag och Emelie mot t-banan för att sedan komma så fort som möjligt till stan där middag och biokväll väntade. Jag vet att många nu tycker att det låter konstigt med en biokväll mitt på en vardag men faktum är att jag vann biljetter till en film kallad Alpha Dog av The voice. Men innan filmen skulle vi ju såklart äta, vilket vi försökte göra på ett ovanligt ställe, men till slut så hamnade vi på McDonalds. Typiskt! Men man ska ju inte klaga - det var ju trotts allt gott med lite fett då & då.
Vi, som inför bion hade tänkt att dela på en stor popcorn gjorde inte det då våra magar protesterade. Trotts allt ville jag inte gå in i biosalongen tomhänt så jag sprang in på pressbyrån och köpte lite godis.

Filmen var jättebra och en liten recension kanske kommer inom kort.


Nej, men herregud vad nytt.. not

2007-03-07 @ 14:46:34

Alltså nu får webblogg ta och skäpa sig. För typ en vecka sen hände samma sak som för några minuter sen. Det som hände är och var att jag skulle gå in på just min blogg och då skriver jag in rätt lösenord och allt (ja, verkligen) och då står det att jag inte kan komma in på min blogg för att jag har fel på just lösenordet eller mailadressen.
Nej, nu får det ta och räcka! Jag orkar inte byta lösenord hela tiden.
Har det hänt er också?

Om jag vore ett litet barn...

2007-03-06 @ 20:05:22

Om jag vore ett litet barn skulle jag gärna vilja ha den sockersöta klänningen med prickar och söt krage från H&M. Riktigt söt, ju! De söta fickorna var också väldigt fina och smarta.
Jag kommer ihåg när jag var liten att jag typ aldrig hade ett plagg som inte hade fickor. Jag älskade fickor och ville ha det på nästan alla plagg. I fickorna brukade jag samla på en massa småsaker.

Förresten, visst är hon på bilden skitsöt? Guuuulligt blink. Tihi! :)

149 Kr på H&M, om det nu är nån som skulle råk komma in i de. Haha ^^,
Om jag vore ett litet barn

Mars lista

2007-03-06 @ 18:14:20

Besöka
98065-155
 Förhandsvisning av filmen Alpha dog med Emelie (jag vann biljetter av The voice:) )
98065-155 Second hand
98065-155 Stan

Äta & Dricka
98065-155
 Nyttigt. Hur ska det gå med den nyttiga Sofia?
98065-155 Mer frukt och grönsaker
98065-155 Fruktsallad
98065-155 Pankakor
98065-155Oboy. Saknar den drycken och mitt beroende har faktiskt börjat igen

Köpa
98065-155 Böcker från bokrean
98065-155 Smik och tillbehör
98065-155 En tröja från jag-vet-inte-vart
98065-155Tygskor, helst vita eller mörkblåa
98065-155
Ballerinas i guld
98065-155
 Ett par byxor/jeans

TV & filmer
98065-155 Alpha dog
98065-155 Greys anatomy den 14 mars 
98065-155 Vanity fair med Reese Witherspoon (när ska jag någonsin se den?)


Läsa
98065-155Linas kvällsbok 2. Första var skitbra och hittills har andra vart bra.
98065-155 Gossip girl - allt och lite till
98065-155Nån från Bokrean typ

Em (The break up planer) & Sofius (The wedding planer)

2007-03-06 @ 17:38:56

98065-258

Femte Mars

2007-03-05 @ 17:59:18

Gaaah, jag orkar inte mer. Idag har skoldagen gått sådär halvsegt men ändå ganska snabbt. Några nya ansikten har dykt upp och samma gamla finns forfarande kvar.
Jag vet inte vad jag egentligen tycker om vår skola, men den är väl helt okej tror jag. Inte så mycket drama, om du frågar mig. Men hey, vem vet; nästa sjuor kanske är roliga och har mer action i sig? Nja, jag tvivlar en aning där för jag vet hur sjuor egentligen är - jag är ju själv en. Haha, den sistnämnda meningen kanske lät lite konstig men wth ^^.

Idag kom jag hem typ efter skolan och bestämde mig för att baka en paj eller liknande till min mamma som idag fyller 36 år. Det slutade med att jag gjorde en äppelkaka med crunchy i. Alltså ingen "vanlig" äppelkaka. Resultaten blev GOTT och därför väljer jag att dela med mig. Hoppas att ni testar den, för den var verkligen god. Reseptet är skitenkelt också ;D

Äppelpaj med Crunchy
Ca 3-4 port.

1 dl vetemjöl
100 g smält smör
1 dl crunchy (min var från Willy's egna märke)
1 msk socker
Ca 2 äpplen

Blanda ihop allt förutom äpplen i en bunke. Strimla sedan äpplena i normala bitar, lägg sedan ut de på en pajform och stö sedan socker (och kanel, om du vill) över. Lägg sedan smuldegen över äpplena. Om du vill ha den lite äppligare (?) sätt då på några extra äpplen över smuldegen. Låt grädda i mitten av ungnen i 30 minuter och med 200 grader.


Fynd hit & fynd dit

2007-03-04 @ 17:20:58

Idag bestämde jag mig för att denna dag inte skulle vara en slapp-söndag, utan istället en söndag med fart på inför skolstarten, som tråkigt nog börjar imorgon. Jag började med att åka in till stan själv för att besöka några butiker som vi inte har här i Farsta. Jag var inte så värst länge i stan, utan mer i centrum.

I stan hittade jag nästan vad jag letat efter - halsband. På Topshop hade de nåt "Tag två betala för en" på alla reavaror och jag slog till. Betalade endast 10 kr för två söta halsband!

I centrum hittade jag ännu ett fynd. Den här gången inne hos Gina och den här gången var det ett par korta, snygga jeansshorts till ett väldigt billigt pris. Jättesnygga tycker jag! De kommer nog att användas mycket i sommar, skulle jag tro. Förrut hade de kostat hela 299 kr, men jag fick de för sjuka 29 kr! Helt plötsligt var tiotalet borta :)

image254

Flightplan

2007-03-03 @ 21:00:37

Nu blir det filmkväll med hela familjen. Filmen är Flightplan med Jodie Foster och börjar typ nu (21.00) på Tv 1000.  Gå och titta på den! ;D
Ha en skön Lördagskväll allihop!


Update, 22:53: Filmen var SKIT BRA. Alltså jag var typ helt inne i den. Och visst är det skönt med kanaler som inte har typ 100 pauser mitt under filmen? Filmen ger jag en femma av just en femma. SKITBRA! :)

Victoria Beckham goes blonde

2007-03-03 @ 16:43:32

image243

Victoria Beckham är bland annat känd för sina olika frisyrer genom åren. De flesta har varit fina och passathenne medan resten kanske inte alls har varit SÅ smickrande. Anyway, vad jag nu försöker säga är att hon numera är blondin. Hennes hår är alltså nu mörkblont/ljusbrunt med ljusa blonda slingor. Jättefint och fräscht, om du frågar mig.

Min första lägenhet (eller ok, min första drömlägenhet)

2007-03-03 @ 16:11:57

Jag snor Lenas idé rakt av och visar hur jag skulle vilja att min första lägenhet ser ut. Det kommer nog säkert vara en 1:a eller en 2:a, men på bloggen kan jag ju ha en 2:a, right? Haha!
Samtidigt som ni läser det här får ni ju veta typ av "inredare" jag är. Lägg även märke till att jag är en Ikea-nörd, precis som min underbara vän Emelie. Here you go!

98065-155 Vardagsrum: I vardagsrummet skulle jag vilja ha såna tapeter som Kiss & Tell Madelen har (skitfina!).
Soffan skulle komma från Ikea och vara stor, mysig och brun. I denna sköna soffa skulle jag vilja ha kuddar i olika färger, helst ganska färgglada/jordnära färger. Några mönstrade kuddar skulle inte heller vara fy skam.
En fåtölj i mönster och beigt skulle även den passa in.
På soffbordet skulle jag ha många dekorationer bl.a. bollar i lustiga färger och ljus i massor. En tv skulle ju såklart också (!) finnas.
På fönsterbrädorna skulle massa småsaker vara som t.ex. fina blommor med roliga krukor och ännu mer ljus trängas. På väggarna ska klassiska och fina tavlor hänga - helst i svart/vitt. En modern bokhylla i brun/svart skulle stå fint i detta vardagsrum och bokhyllan skulle vara fullproppad med en massa intressanta böcker.

98065-155 Badrum: I badrummet skulle det inte finnas så mycket speciella saker, men alltid finns det någonting. Väggarna ska helst vara i ljusblått och golvet i vitt kakel. Små plantor lite här och där skulle vara überfint och handdukar i mörkbrunt och lila skulle passa in. En spegel med lite krumelurer på är något som skulle sätta pricken över i:et.  

98065-155 Sovrum: Sovrummet ska vara modern och rätt så enkelt. En liten och trång säng är inget man skulle vilja ha, utan en stor och skön istället! I sängen ska det finnas en massa dekorationskuddar och de får gärna likna de som ska finnas i soffan (vardagsrummet). Sängborden/sängbordet ska matcha sängen och ha mycket utrymme i sina lådor åt tidningar etc. Tavlor i olika färger och mönster ska missmatcha gardinerna och tapeten som är i lila/violett, en aning. En garderob måste ju också finnas med i rummet, och om jag själv får välja skulle det nog bli den här.

98065-155 Kök: Köket skulle även det vara enkelt. En ljusgrön färg skulle inte alls vara trist. Ett runt bord med tre-fyra stolar och en blomma i vas mitt på skulle vara hur fint som helst och pigga upp vardagen.
På tavlorna i köket så ska det vara frukter i olika roliga färger som gör en sugen att äta just frukt. Precis som jag sa så ska köket vara enkelt och med det menar jag att det jag skrev är det enda i stort sett som behövs, right?


Nämen äntligen!

2007-03-03 @ 12:37:36

Guuud, så skönt det känns när man ÄNTLIGEN får publicera inlägg på den här bloggen. Jag höll typ på att dö då det inte gick. Jag vet inte hur många gånger jag försökte logga in men det inte gick. Phew, vilken lättnad!

Inför våren och sommaren...

2007-03-02 @ 14:08:28

Ja, jag vet. Typ alla bloggare/bloggerskor har gjort denna lista som jag är väldigt sent ute med, men jag struntar i det för jag behöver verkligen skriva upp den. Listan bygger sig på vad som behövs i min garderob och så. Enjoy? ;P

Jeans/byxor: Jeans.. Ojdå. Jag behöver en hel hög av de. Jag är typ den människan som hatar att pröva jeans i affarer. Varför vet jag inte, men det håller iaf på att bli en fobi :/  Jag måste bli bättre på att köpa jeans! Kanske jag skulle behöva ett par mörka, blå stuprör, ett par mörkgråa och kanske ett par mörkblåa/svarta.
Klänningar: Hittills så har jag ju precis köpt en svart från Indiska och en grå a-linjerad med empirre skurning från Gina Tricot. Kanske en till? I såfall tror jag nog lite på den lila som kom från H&M's ekologiska kollektion. Mer klänningar blir det nog. ;D
Kjolar: Jag suger på att köpa kjolar. Varje gång jag försöker slutar det i en klänning. Helst skulle jag nog vilja ha en svart kjol á la H&M's beauty & the geek kollektion. Men vänta, det är juu typ en sån jag syr på syslöjden. Haha!
Jackor: Min älskade svarta babydoll (?) jacka från H&M används nu och kommer att göra det ett bra taf till.
Skor: Jag behöver nya skor, luuungt. Skulle inte banga flera söta ballerinas till Sommaren/hösten, då det är typ min favoritsort på skor. Men sen skulle jag nog allt vilja köpa ett par bekväma och fina pumps eller ett par ankleboots.
Koftor/tröjor: Hm, svår.. Såg ju en fin randig tröja från Gina Tricot för nån vecka sen, men jag vet ju fortfarande att jag behöver mer än bara en. Luuungt. Vilka det blir vet jag inte. Kanske en kofta?
Väskor: Jag behöver en ny väska. En bayswater skulle absolut inte vara fel, men nu måste man ju tänka på sin budget. H&M brukar ju få in ett par söta.. Eller Åhlens?
Blusar & Toppar: Blusar vill jag nog ha några till sommaren och toppar är jag i stort behov av. Vad jag vet är att jag kommer shoppa många saker från den här kategorin!
Huvudbonad: Jag skulle kunna behöva en basker, flera diadem och till sommaren sjalar anpassade till håret (kommer inte ihåg vad de heter ;P)
Övrigt: En bikini i typ svart eller mörklila och ett par solglasögon.

Vad som bör införskaffas i någorlunda prioriteringsordning: byxor/jeans, t-shirts, tröjor, skor, väska, solglasögon. Äh, jag kommer nog inte följa den här ordningen!