Tyskland - nästa!

2006-10-30 @ 11:27:21

Idag åker vi till Deutschland (Tyskland på tyska). Kul ska det säkert bli. Egentligen var det bara mamma och pappa som ville dit för att hälsa på släkt och vänner, men nu har jag faktiskt längtat lite.
Jag har en liten lust att smuggla in mina vänner i våra reseväskor. Hihihi!

Egentligen har jag bara mellanlandat i Tyskland, så det blir ännu roligare att vara där, för nu kan jag ju se hur det ser ut hos dem. Roligare än Sverige? Det får vi se!

Dagens roliga och dagens shopping

2006-10-27 @ 20:16:55

Sista dagen i skolan. Ja, ungefär då. Höstlov, i alla fall. För mig ska höstlovet inte bestå av att vara med kompisar (tråkigt nog) eller att vara i Sverige. Jag ska till Tyskland! En vecka i Tyskland, hmm.. hur kommer det att vara?
    Förresten, har någon nåt shoppingtips för en som ska till Frankfurt?

Idag var skoldagen rätt så kort, så därför bad mamma mig att följa med till Farsta Centrum och shoppa lite. Varför inte?, tänkte jag, som då var på shoppinghumör. Det var rätt så kul ändå. Viktiga saker inhandlades som läppglans, Idomin, gulliga trosor och knä stumpor (som jag tyvär ska lämna tillbaka eftersom de var lite stickiga). Rätt så lyckad shopping.

Förresten, jag träffade min mentor på KappAhl (det stället mamma drog mig in i) och gissa vad pinsamt det var.

Hon: Hej!
Jag: Hej!
(en stund senare då jag stog vid bh:arna)
Hon: Hej igen! Om du vill kan du få en kuppong som ger 25 % rabbat ?
Jag: Näe, det är lungt. Mamma [pekar mot mamma som är upptagen med att bläddra bland kläderna] har redan en sån, tror jag.
Hon: Ok, är du säker för jag...
Jag: Det är lungt. Men tack ändå [ler]. Hej då!
Hon: Hej då!

P.S. Det är tur att jag har ett slags pigment som inte gör att jag blir röd så fort något pinsamt händer. Hihi!

Håltimme! Jippi!

2006-10-26 @ 10:58:52

Efter en stunds väntande utanför Franska salen kom beskedet att läraren i Franska var sjuk. Tråkigt för henne men roligt för oss. Vi, Franska-barn hade även håltimme igår.
Anledningen var antingen att hon var sjuk eller att hon var på utflykt med sin klass. Inget av de spelar ändå roll, för vi har HÅLTIMME! : )

Just nu
sitter jag i datorsalen i skolan för att inte bara reta Spanska-barnen utan även försöka hitta på något til min tråkiga, men nödvändiga berättelse.

Carolinas roliga svar

2006-10-24 @ 20:50:39

En bit ur 'Pause' nummer 8, Oktober. Intervju med Carolina Gynning från Förkväll.

Säg en löpsedel du inte skulle vilja läsa om dig själv.
- "Carolina Gynning MÖRDAD", skulle vara rätt så hemskt. Fast jag vet inte riktigt hur jag skulle läsa den. Om jag var mördad, alltså. 

Visst kan man förstå det på två olika sätt. Jag tar den på det roliga sättet. Hihihihi! : )

Ikea och jeans shopping

2006-10-22 @ 18:49:07

Idag var jag tvungen att vakna tidigt eftersom Emelie hade bett så snällt till mig att följa med till Ikea. Jag som hade tänkt ut dagen med ett besök hos Weekday. Men allt löste sig då jag bad henne om några minuter för att hitta ett par nya jeans. Sen skulle vi alltså till Ikea. Och ja, jag hittade ett par jeans från weekday. Jätte bekväma, och jätte fina var de.

På Ikea köpte jag de sakerna jag skrev om tidigare. Inte mer eller mindre. Men de behövdes verkligen. Just det, Ikea har redan tagit in julprylar. Ganska kul, faktiskt.


PAPPIS
98065-111Låda med lock, 6,00 kr (12,00 kr/2 st)
BOKIS
98065-111Bokstöd, 5,00 kr (10,00 kr/2 st)

Summa: 427:- (inkl. blå kasse och jeans)

Imponera på Miranda

2006-10-22 @ 10:00:20

Nu kan man på den svenska 'Djävulen bär prada' hemsidan kan man spela ett spel som går ut på att imponera på Chefen - Miranda Priestly. Man ska inte imponera på vilket sätt som helst, utan man ska göra en layout till tidningen.
Ganska kul, man får vara AD för några minuter. Det som dessvärre var lite tråkigt var ju inte bara att man fick halvdåliga resultat, utan att det fanns så lite att välja bland.

Ge mig en Stella!

2006-10-21 @ 11:46:59

Aaaww, så söt lilla Stella är. Hon påminner mig om Nicole Richies hund, Foxy Cleopatra. Ååh, de är riktigt söta båda två, men om jag fick välja skulle jag tagit Stella, eftersom hon ser så go och snäll ut.

Ännu ett fint halsband

2006-10-20 @ 22:24:31

Äntligen! Nu har jag som sagt äntligen hittat det - halsbandet in my dreams.
På bilden känns det som att halsbandet är SÅ mig. Jag fannstnade som vanligt nog mest för de vackra pärlorna blandat med den underbara guldfärgade kedjan. Jag tror inte det är så många som skulle tro mig om jag sa att den var från H&M, som den i detta fall är. Att den kostar drygt en femtiolapp gör inte halsbandet sämre.  
Btw, tack Jenny för insoirationen.Bild: Jenny

Tråkig bloggdag

2006-10-19 @ 20:14:39

Idag blir det inte några roliga inlägg. Nämligen inga alls, bortsett från det här. Allt på grund av Thomas Alva Edison. Måste nämligen plugga lite om honom idag, för om jag minns rätt ska uppsatsen jag håller på med vara klar till imorgon.
Högstadiet är som sagt ibland lite jobbigt, men kul som sjutton! Hihihi!

Wish me good luck!

En liten irritation, bara

2006-10-18 @ 18:50:13

Det finns en sak som jag stör mig på. Eller okej, det finns flera, men idag tänker jag nämna en som jag fick se, ännu en gång, i Klick Mode.

Saken som jag stör mig på är när man ser den där finfina klänningen som man bara skulle vilja ha på sig för varje steg man tar kommer från SECONHAND! Visst, fynd är allttid roliga att se, men att man sätter ut sen mitt under alla anda saker som det finns flera av tycker jag inte om.
Kan man inte bara ha en artikel om fynd som man har hittat på diverse ställen och lite fakta om stället och så.
Nästa gång man gör så borde man faktiskt tänka på att det kan förstöra en läsares dag, inte allvarligt, men i alla fall lite.

Men som sagt; det hela är bara en liten irritation, inget allvarligt. ; )

Bloggmail

2006-10-16 @ 21:41:28

98065-139

Du har väl inte missat att det nu går att kontakta mig?Vid det här laget har de flesta som bloggar skaffat sig en bloggmail. Nu är det alltså min tur att göra det. 
Som ni ser så står det "kontakta mig!" Ovanför profilbilden.
 
Ni kan mejla mig om allting. Något jag kan ta upp på bloggen? Någonting jag ska göra för att bloggen ska bli bättre? Utmaningar? Ja, allt.
  
Kontakta mig!
Utveckligsamtal

2006-10-16 @ 20:41:45

Då har tiden tråkigt nog kommit till den tråkiga fasen. Utvecklingsamtal. Värst av allt måste nog ändå vara när man har det med en mentor som man knappt lärt känna. Hur går det med mina betyg just nu? Är de för dåliga? Är jag en skötam elev?
Men nu ska man inte bara tänka negativt. Det positiva kan ju såklart också komma upp..

Alla känner väl till biten då man är  tvungen att smöra lite för läraren, så att hon/han inte berättar hur pratig man egentligen är. Det brukar ofta vara precis veckan innan som man gör det. Men jag måste erkänna att jag inte tänkt så mycket på det den här gången.

Man får bara hoppas att allt går bra, eller hur?

Update: Allt gick ungefär bra.. Bortsätt från Idrott då, med den idiotiska Bobby bög. Kunde han inte ge mig
lite mer 'godkänt'?

Sofia koftan

2006-10-15 @ 18:43:59

Idag var jag och Nikita i Centrum. Vi letade efter lite nya kläder. Och visst hittade vi lite, men av de vi tänk oss köpa var antingen i fel storlek, fel färg eller för slitna. Jag lyckades till sist få med mig en underbar härlig kofta.
Tyvärr har jag ingen bild på den, eftersom vi inte verkar ha något batteri här hemma. Men den ser ut såhär (den gröna), fast blå.
Den bara skrek Sofia. Koftan är ifrån Lindex och kostade 99 kr. Den är värd varje öre, enligt mig!

Några favoriter från My wardrow

2006-10-15 @ 11:59:32

Efter ett snabbt kikande på hemsidan my-wardobe.com hittade jag några av alla favoriter som jag tänke visa. Som ni ser så har jag en ganska enkel och sval stil. Jag gillar inte att ha så mycket färgstarkt, men lite kan man ha då och då.


♥ Egentligen gillar jag inte så mycket rosa, men koftan från Gharani Strok kunde jag bara inte motstå att gilla. Jag skulle matchat den med något gräddvitt... Maybe See by Chloe kjolen ?

♥ Den gråa klänningen kommer från Heart made och är absolut SÅ Sofia. Den ser bara för gosig ut, eller hur? Jag skulle tänka mig att ha den med de omtalade H&M knä strumporna.

♥ Den som känner mig vet att jag är en riktig koft-junkie. Det har jag alltid varit och kommer alltid att vara. Den här koftan har som ni ser dödsskallar på sig, vilket är ovanligt mig. Men den var ändå för fin. Koftan kommer från See by Chloe.

♥ Den sista, men inte mista plagget kommer ifrån See by Chloe, den med. Den är bara SÅ Sofia, den med. Åh, vad fin, vad fin.. Den är nästan som en ballongkjol, fast ännu sötare, finare och aa.. Ni förstår.

Bilder: My wardobe


Jordgubbe? Näe, Päron!

2006-10-14 @ 21:55:00

För mig är inte "jordgubbshalsbandet" så uttjatat. Det halsbandet borde enligt mig användas under sensommaren, inte hösten. Annars är den jätte gullig.
  Det jag skulle vilja ha nu är ett halsbandsur från Marc Jacobs. Allra helst det underbara päronet. Åh, så sött! Den skulle nog ändå behövas av två anledningar.
1. Jag gillar inte att ha armbandsur på mig.
2. Det är finare och nästan lite smart att ha den runt halsen, för det första så ser den fin ut och för det andra är det ju en klocka!

Vill ha! Vill ha!
     98065-131

Ms Bijoux hos Accessora

2006-10-14 @ 19:30:15

Jag är den som använder minst en accesoar varje dag. Många tror inte att t.ex. ett halsband kan förbättra/förstärka en hel outfit. Jag tror det, eftersom det verkligen stämmer på mig, för ibland kan jag ha en väldans tråkig outfit. Då brukar ett armband eller ett halsband verkligen pigga upp. Det är egentligen ett av mina bästa tips för att förstärka en outfit.

På  
Accessora har de fått in en ny accesoar-kollektion som nästan är billigare än i butiken. Kollektionen heter Ms Bijoux och kostar från 29 kr och uppåt. Den är även väldigt moderiktig, om man säger så.

98065-130

Bild: Accessoara

The OC - tillbaka i rutan!

2006-10-13 @ 20:32:52

98065-128

Äntligen har jag hittat lite information om när OC börjar. Den första november kl. nio på kvällen kommer du få se dem i rutan. Och det visas ju såklart på Kanal 5.

Äntligen!


Bild: The-oc.se

Fika och shopping med EllenPellen

2006-10-13 @ 20:07:04

98065-126

Idag var jag och Ellen äntligen i centrum - tillsammans.. Face it, vi är dåliga planerare. Väldigt dåliga. Antingen var vi för lata eller.. aa, vi var nog för lata. Hihihi! : )

När vi träffades hade vi mycket att prata om. Efter ett tag fick vi sätta oss ned på Waynes för att ta ett litet fika och prata om allt från himmel och jord.
Efter ett härligt fika med underbara Ellen gick vi till Cubus för att köpa de omtalade söta tofflorna/sockorna. Åh, så fina och mjuka de är! Aaaaah! Som ni ser så finns det en åsna på den, vilket gör den ännu sötare.
  Just det, jag köpte rosa bandet innan jag träffade Ellen.

Grattis proma!

2006-10-13 @ 19:22:13

Idag fyller min älskade Proma år!
Vi har känt varandra rätt så länge och hon är den man kan lita på till 100%.
Du vet inte hur tacksam jag är för att jag känner dig! 

P.S. Idag var det ju Fredag den 13:de vilket är en olycksdag, men för mig rätt så mycket lycka. Grattis Proma, ännu en gång. Och Ellen, jag kommer att sakna dig!

Finally!

2006-10-12 @ 17:54:18

Imorgon blir det shopping med Ellen. Jätte kul ska det bli. Jag kommer verkligen att sakna henne, eftersom hon ska flytta till Falun. Hon är den trevligaste människan jag har träffat på så kort tid. Hennes blogg kan du läsa här.
Can´t wait to meet her!


En låt ur min mp3

2006-10-12 @ 17:33:24

En väldigt uppmuntande låt är verligen "Wordplay" - Jason Mraz.
Jag lyssnar på den nästan varje gång jag går hem från skolan. 
Jason sjunger så bra. Snabbt. Tydligt. Fint. Helt underbart, alltså!
Tack Nikita för tipset av låten..You made my days!


mina nästa inköp?

2006-10-11 @ 19:46:06

Jag har börjat planera några av mina nästa inköp. Det blir antingen mer eller mindre. Just nu skulle jag vilja sätta fötterna ett par supersköna tofflor/sockor från Cubus, som är väldigt lika dem från Asos, remember?


98065-111Ursöta tofflor/sockor med halkskydd (aaaww!) och djur motiv från Cubus (!)
Got to have them now!

98065-111Ljusrosa gullig kofta med rosa sidenband från lindex
Den kanske kan vänta ett tag..

98065-111Rosa bandet ; )
Ska köpa imorgon

98065-111Klänning från indiska
Är lite osäker på om jag ska köpa den.. Det börjar ju trots allt bli lite kyligt

98065-111Second hand kläder och stuff ; )
Ska kanske med Linda på helgen.

98065-111
Ikea sakerna som jag skrev om, remember?
Men när ska jag hinna åka till ikea?


Min favorit från Lush

2006-10-11 @ 19:16:18

Jag blev utmanad av Ellen att nämna min Lush-favorit. Jag har alltid, älskat afffären och märket. Tillochmed (belive it or not) sen jag var liten. Jag kommer ihåg att jag brukade göra som jag gör idag: lukta på alla tvålar som fanns i butiken.
Och att Lush inte testar på djur gör inte butiken sämre.

Efter en kort stund utav bläddrande på deras hemsida så hittade jag en dushkräm som sägs göra kroppen skön som bomull. Jag skulle verkligen vilja testa den,men priset svider en aning. 
Dushkrämen heter "Dreamwash" och inehåller bl.a. eteriska oljor av ros.
Bild
: Lush


Trött måndag, som vanligt...

2006-10-09 @ 19:17:09

Dagen började (olycklovis) med att jag gick till skolan. I skolan hade vi några enkla, roliga, men ändå tråkiga lektioner.
Det tråkigaste/dåligast var att vi fick veta att vi skulle ha prov på SO nu på fredag! "NO WAY!" var det enda jag kunde tänka just då.
Jag är ganska bra på SO,men jag har ingen lust med ett prov till; Franska provet på torsdag borde väl räcka!?
När skolan slutade var det inte marsch hem och i sofan, utan till stan där Tanläkaren väntade..
Det gick väldigt bra hos dem. Jag och mamma fick se hur mycket mina tänder hade förändrats. 
 När jag frågade dem när de skulle ta bort den sa dem att den kanske skulle ta bort dem om några månader..eller många månader, beronde på hur det ser ut. 
Man får ju hoppas på månader. Jag vill ju ha raka tänder, men ändå vill jag ha bort den irriterande grejen.

Efter att ha varit hos tandläkaren i stan kan man  ju inte bara åka hem, utan man måste ju shoppa. Jag måste faktiskt erkänna att jag inte var på så speciellt mycket shopping humör. En sak köptes, en viktig sak: ett par tumvantar. Sköna, dessutom! Precis likadana som Emelie har.
Drygt en tjuga fick jag betala. Inte mycket för så bra kvallitet (aja, på gränsen).

Ska införskaffas, helt klart!

2006-10-08 @ 19:23:55


Om man tänker tillbaka på det som händer varje dag, nästan framför ögonen på oss blir man inte bara ledsen, utan även lite rädd att det kan hända en själv om några år. Alla vet säkert att jag pratar om bröstcancer.
Det minsta man egentligen kan göra i den här situationen är att köpa ett rosaband. Det visar inte bara att du bryr dig om bröstcancer, utan att du även är med och botar den genom att just köpa bandet, eftersom pengarna går åt cancerfordkning.
Rosabandet finns att köpa lite här och var och kostar ca. 20 kr. Bandet är även designad av Carin Rodebjer

Världen är liten, men ändå händer det en massa saker som vi inte visste om.

Rosabandet

Ikea shopping, snart?

2006-10-08 @ 17:06:39

Jag och Emelie är rätt så mycket av Ikea freaks.. Vi älskar ikea, i mean, who doesn´t? Vi var där för ett tag sen och båda två känner att det kan behövas ännuen runda där. Kanske inte så mycket som jag ska köpa, men alla vet väl hur man själv brukar dra med sig några extra saker.

Anledningar till att jag ska till ikea, och vad jag behöver sakerna till..
→Bokstödet är superbilligt och väldigt viktigt i mitt fall. Mina böcker i skåpet jag har i skolan har 
börjat rammla ganska ofta. 
→Av (de billiga) lådorna ska jag pyssla lita grann' så att dem blir fina att ha saker i.

 PAPPIS
98065-111Låda med lock, 6,00 kr (12,00 kr/2 st)
BOKIS
98065-111Bokstöd, 5,00 kr (10,00 kr/2 st)


Summa: 22,00  kr

Sleepover hos Nikita!

2006-10-07 @ 16:56:23

Idag ska jag och Emelie sova över hos Nikita! Roligt ska det nog bli. Det ska göras en hel del hos henne...  När vi tillsammans säger att vi ska göra mycket hemma hos henne så går all tid åt att skratta och ha hysteriskt kul. men den här gången ska vi försöka göra det vi har kommit överäns om.
 Åh, i look up for it! Hihi! : )

Tack Glamour!

2006-10-05 @ 19:47:00

För ett tag sen beställde jag ett erbjudande hos Glamour; 3 tidningar + en mascara (från maxfactor) och ett läppglans (även från maxfactor)... Erbjudandet gick på 49:- Och idag landade visst ett paket i brevlådan hos mig, men det visste inte jag om, eftersom halva dagen hade spenderats i skolan och hos Nikita (där vi såg på film och hade kul : ) ).
Premierna var, som ni ser inte marcaran och läppglanset utan ett brunpuder från Dr.Hauschka (!), en marcara från Maybelline (som jag tyvär har hört dåliga rykten om) och ett läppglans, även från Maybelline. Den är i färgen "chamallow lolly pink".

P.S. Bilden gör den ingen rättvisa !

98065-117

Tack Glamour!


"Happy Birthday Nicole!"

2006-10-04 @ 19:17:09

Åh, hoppas att den eviga fighten mellan Paris och Nicole är över. Kolla in det här klippet.

Rachel Bilson - den fräshaste i unga Hollywood

2006-10-03 @ 16:20:00

98065-117

Jag tycker inte bara att Rachel Bilson är en bra skådespelare utan jag gillar hennes stil. Jag menar inte bara klädstil, utan också hennes status. I Hollywood är det många av dem kända som t.ex. knarkar. Det gör inte hon. Jag tycker att hon är den fräshaste i unga Hollywood. Livet verkar gå bra för henne. Hittills är hon 27 år fyllda och är redan förlåvad med sin kollega: Adam Brody.


Craving!

2006-10-03 @ 15:42:32

98065-116

Jag tjatade om det i min förra blogg, och nu gör jag det här: jag vill ha koftan från La Redoute NU! Den är så förbaskad fin. Den skulle jag verkligen, vekligen köpt om den inte var så dyr.. Snälla La Redoute, sänk priset på den!
Gissa om jag blev avundsjuk på Elenore, när jag såg att hon hade den.

Jessica Simpson i en kort snygg page

2006-10-02 @ 20:44:26

98065-117

Finally har Jessica klipt sig. Okej, hon gjorde väl det för ett bra tag sen, men det känns som om det är på den här bilden som man verkligen märker det. Jag tycker personligen att hon passar väldigt fint i det.. Men om man tänker efter skulle man hellre vilja se henne i några centimeter till. Jag sa några..

Bild: CelebworldDagens outfit!

2006-10-02 @ 18:56:01

98065-118

Idag bjuder jag för första gången på en dagens outfit. Jag tror inte att jag kommer att förtsätta, men det kan hända ett det kommer några enstaka gånger. Btw, ursäkta håret..

98065-111Linne: Indiska
98065-111Skärp: Secondhand

98065-111Kofta: Gina Tricot
98065-111Byxor: KappAhl
98065-111Väska: ÅhlensSötingar nr. 2

2006-10-01 @ 16:21:26

98065-113

Visst blev jag lite avis på att Emelie hade köpt ett par jätte söta tofflor. Men nu har jag hittat ett par minst lika söta, hos Asos. De dåliga är att frakten kostar drygt en hudralapp, vilket gör tofflorna ännu dyrare. Men ack så söta. Me want!
Såhär vill jag gå klädd om några år..

2006-10-01 @ 12:05:18

98065-112

Ja, rubriken säger väl allt: så här vill jag gå klädd om några år. Enkelt, men ändå SÅ fint. Tantiga mönster kan vara så fint ibland. Inspirationen kommer från en otroligt bra bloggerska: Maddelen.
I för sig; jag kopierade allt på bilden från hennes blogg, men det gjorde jag bara för att jag gillade Mullberry klänningen, Mullberry väskan (Piccadilly)och Asos skorna.

Djävulen bär Prada

2006-10-01 @ 10:37:11

I sommras så läste jag den omtalade succén "Djävulen bär prada". Här får ni en liten reccesion om boken.

Handling 
"Andrea Sachs blir överlycklig när hon får jobbet som assistent på det berömda modemagasinet Runway (läs: Vogue). Men plötsligt befinner sig Andrea i helvetet då Miranda Priestly visar sig vara djävulen själv. Hon dompterar sina anställda totalt och kräver fullständig service 24 timmar om dygnet.
Andrea försakar pojkvän och vänner för att dygnet runt ställa upp på chefens nycker. Allt för den eftertraktade rekommendationen från Miranda Priestly på väg mot målet: drömjobbet som redaktör.
Till sist inser Andrea att det jobb som "tusentals tjejer skulle gå över lik för" håller på att ta livet av henne och hon måste bestämma sig för om hon är beredd att sälja sin själ till djävulen."

Sofia Tycker
Boken var välskriven. Den var väldigt rolig att hänga med i. Visst, början var lite tråkig, eftersom man inte förstog så mycket, men slutet var nog det bästa, skulle jag tro. Boken inehåller även saker som gör boken chicklit: lyxiga resor, svindyra kläder i massor m.fl.
Och att boken är baserad på ett assistent jobb åt självaste fröken Wintour gör inte boken sämmre.
98065-11098065-11098065-11098065-110
Fyra
av fem

 
 
Källa: Bokens baksida

Oktober lista

2006-10-01 @ 10:19:58

Den här gången är listan snodd från Elino. Den handlar om det jag ska göra (läs: försöka göra) under Oktober månad.

Besöka
98065-111IKEA
98065-111Röda korset (om jag behöver)
98065-111Judits secondhand
98065-111Myrorna


Äta
98065-111Kanelbullar (kanelbullensdag)
98065-111Paela (I am a paela-sucker)

Dricka
98065-111Te
98065-111Latte
98065-111Cappuchino

Köpa
98065-111Tyg
98065-111Vantar
98065-111Jacka

TV
98065-111Desperate Houswives
98065-111Simpsons (det var länge sen)
98065-111Prison Break


Bloggtoppen.se