Goodbye 2006, Hello 2007

2006-12-31 @ 19:44:40

Välkommen 2007, säger jag bara. 2006 har varit ett bra och roligt år. Ett år man inte glömmer, utan kommer ihåg. Men nu ska jag faktsikt dra några nyårslöften och andra stuff. ;)

Nyårsaftonen kommer att spenderas hemma. Låter tråkigt, men det kommer att vara roligt och mysigt. Som förra året t.ex. då välkomnade jag och min familj det nya året med att kolla ut på de fina raketerna. Ja, det låter tråkigt, men det är det inte om man bor på tolfte våningen (ja, ni läste rätt;)) och sedan efter att allt lugnat ned sig myste vi med en skräckfilm (Psycho) och hade en bra start på året.

Nyårslöfterna är de inte många, men inte de enklaste heller. När jag bestämde mina nyårslöften var jag tvungen att tänka på nåt som inte är omöjligt att göra, inte alldeles för hårda eller enkla, men ändå med lite ansträngande kan de bli riktigt lätta. Alltså är mina nyårslöften att:
98065-155 Vara stark och stå på mig och inte backa ut när det är något jag tror att jag inte kan. Alltså kämpa på och tro på mig själv!
98065-155 Vara mindre pratig på lektionerna och vara uttålig då min lärare bara babblar om saker jag förstått eller är onödigt.
98065-155 Försöka spara lite pengar på kontot.
98065-155 Läsa mycket mer böcker och inte skylla på att jag "inte hinner".
98065-155 Vara mer aktiv i skolan. Jag har ju hittlls fått bättre än vad jag trott, när det gäller betygskritiken, men det känns fortfarande att som om jag inte gör 100% av det jag borde utan lite mindre. Kanske beror det på att jag pratar mycket på lektionerna, eller inte. Men en sak vet jag; jag kan bättre och det ska jag bevisa. ;)

Om jag skulle vara ute på någon fest eller bara på något fint ställe nu på nyår så skulle jag helst vilja ha på mig nåt liknande, som det här nedan.

98065-190

98065-155 Klänning, Asos, 541.76 Kr
98065-155 Parfym, Miss dior Cherié, Dior
98065-155 Halsband, H&M (Finns i butiken), 49.50 Kr
98065-155 Kuvertväska, Asos, 54.18 Kr

Det känns som om jag inte har tackat mina underbara läsare, don't you think? Ni har varit jättegulliga, med tanke på alla fina komentarer jag har fått. Fortsätt så, så fortsätter jag med att blogga. Promise. :) 

"Ut med det gamla - in med det nya"
Gott nytt år!

29 December

2006-12-29 @ 15:31:03

Nu sitter jag här i mitt rum och deppar. Jag deppar inte för att jag är på dåligt humör (vilket jag kanske är i alla fall) utan jag deppar delvis för att jag sover bort mitt liv och för att dagarna går snabbare än snabbast. Herregud, det är ju liksom redan Fredag. Om några dagar (närmare bestämt 2) är det nyår, d.v.s. ett NYTT år. Vad jag menar är att året har gått SÅ snabbt, om man tänker efter. Ena stunden var det nyår och andra stunden är det, ja; nyår.

Vad som ska göras i dag är faktiskt inte klart än, men jag gissar på att jag kommer ta en liten runda i centrum med Mamms eller kanske mysa under täcket med en (eller flera) latte hela dagen (med tanke på att jag forfarande har mina pyamas på mig!) och kolla på några filmer (därav Vanity fair som precis andade i min brevlåda efter att jag hade beställt den från Glamour, eftersom premenater var tvugna att göra det om de ville ha filmen. ;D)


Rea hos Marc Jacobs

2006-12-28 @ 19:50:35

Marc Jacobs hade rea. Nej, jag skojar inte. 70 % på hela sortimentet också. Inte ens H&M eller de här andra stora kedjorna brukar ha 70% rea. Tråkigt nog låg rean inte här i Stockholm (buuhuu...), utan i den mysiga staden New york. Jag skulle kunna ha gjort nästan allt för att få tag på kläderna. Att campat utanför butiken skulle inte varit ett Big-No i den här situationen. Helt sant. 

Snälla, ta mig till den rean! Någon?


Bild: The Sartorialist

Mellandagsrean (so far)

2006-12-28 @ 11:57:52

Efter att några läsare bett mig att skriva ett inlägg om mellandagsrean som jag avslöjat lite om förrut att jag var på så skriver jag nu vad jag har köpt httills och lite andra småsaker. ;)

Igår var jag i stan med Nikita. Alltså dagen då den "stora" (som vi trodde) mellandagsrean skulle släppa loss. Vi hade till en viss del sant. Visst hade många butiker rea. Men det betyder inte att det var en SÅ bra rea. Jag kan bara säga att ja, vi blev lite besvikna. Anledningen var att vi hade ansträngt oss så mycket att vi nästan knappt kunde sova och gick runt trötta i stan alltför att vi hade för stora förhoppningar för mellandagsrean. Ja, det har man ju alltid, om jag inte har fel?

Men falska förhoppningar är som sagt det alla kan få så let's skip the details and forget it. Jag och Nikita hade dagarna innan, och till och med veckorna innan vart beredda på att det skulle blir trångt, men så trångt som det var ïgår hade vi faktsikt inte räknat med, kan jag säga. H-E-M-S-K-T var det, om du frågar mig.
Folk betedde sig som vilda djur på alla sätt. Ibland kunde man se folk som drog i plaggen just för att de skulle ha det, ingen annan, ibland kunde man även se barn som låg på golvet (verkligen) och skrek så att alla i hela butiken skulle få huvudvärk (anledningen känns faktiskt så just nu. ^^,).

Men nu ska jag inte ge er falska förhoppningar. Ni ska nu alltså få se vad jag (tillslut) köpte. Enjoy, people! ;)

98065-186


98065-155 Grårandig tröja, Gina Tricot. (Ännu ett undantag. ^^,), 64.50 Kr
98065-155 Blårandig lång tröja, Cubus, 74 Kr
98065-155 Långt halsband med olika pärlor, H&M, 10 Kr
98065-155 Gulligt armband med stora pärlor, H&M, 10 Kr
98065-155 Mönstrad tygväska (ser bättre ut i vanliga fall), H&M, 74.50 Kr

Mellandagsrean, here i come

2006-12-25 @ 20:24:01

Om jag inte har fel så börjar mellandagsrean imorgon. Det borde den i alla fall. Hursomhelst är det en av de största happenings i året. Men bara en av de. Om allt går som det ska och alla kläder, accesoarer etc. som jag siktar på finns så kommer det brännas en hel del pengar.

Jag tänkte att det kunde vara roligt att skriva upp en lista av det jag ska köpa (eller åtminstånde siktar på). Blir kanske lite för mycket önskelista, men live with it. ;)

98065-155 En grå, söt babydoll klänning med stjärnor, H&M (ord. 198 Kr)
98065-155 Ett leopard-mönstrat skärp med små volanger (så konstigt det än låter :P), H&M (ord. 129 Kr)
98065-155 Armband och andra smycken
98065-155 En grå mys-tröja med rynkor, H&M (ord. 149 Kr)
98065-155 Ett linne, typ H&M eller Lindex

Det blir antingen mer eller mindre som kommer hem i alla fall.

Prada and meatballs

2006-12-25 @ 16:20:19

Jag är inte den första som upptäckt denna härliga italienska sida, men jag vet att jag inte är den sista. Jag känner på mig att denna street style sida kommer bli nästan lika stor som de flesta andra street style sidor.
Alla bilder kommer ju från italien, därav Milano. Jag måste erkänna: italienare klär sig bra och grymmt. Väldigt street styleish

Hemsida: Prada and meatballs. Klockrent namn. ;)
Vart: Italien, Milano
Kännetecken: Allt från Heroin-chick till Classy.

Tack för inspirationen, Gina Tricot

2006-12-25 @ 13:38:44

Efter första (och kanske sista) acrylkoftan från Gina Tricot förstog jag att jag inte gillade deras material. Men det finns alltid undantag.
I sommras t.ex. så var jag i ett stort behov av sköna leggings. Jag kunde inte hitta de som skulle vara sköna, av bra material och perfekt längd, alltså de perfekta enligt mig tills jag gick in på Gina Tricot. Där hängde de; de perfekta legginsen. Utan att tänka ut om jag skulle ha de så sprang jag till kassan och köpte de.
Ja, där var alltså min leggings berättelse. Hahaha! Men det jag menar är alltå att man kan hitta udda perfekta saker i en butik med dåligt material. ;)

Men meningen med inlägget var inte bara min lilla berättelse, utan en liten hyllning till Gina Tricot för att de gjort en sån fantastisk skiss på två tjejer i underbara outfits. När jag ser skissen blir jag sugen på att gå till Gina och köpa allt som finns där (d.v.s det fina).


Ajabaja, Asos!

2006-12-23 @ 14:44:10

98065-181

Asos, som är känd för sin populära, billiga och bra webbutik har nu gjort ett ganska stor misstag, enligt mig. De har alltså försökt ha två olika örhängen på en och samma gång. Det är hemskt att ha så, om du frågar mig. Ena örhänget hänger och sväger och är hur långt som helst medan det andra sitter som det ska - fast på örat. 
Men för i övrigt var örhängerna söta. De består av ett par söta barn som kysser varandra och ett körsbär.

En lång och rolig lista

2006-12-21 @ 22:10:17

Vilken svordom använder du mest?

Fan, dammit, jävlar
Äger du en iPod?
Nepp, bara en MP3

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
ingen tid, det är ju jullov ;)

Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Näe? Bara när det är varmt

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Olika beroende på hur jag ser ut och på mitt humör.
Vilken var den senaste filmen du såg?
Just nu kollar jag lite på Lemony Snicket.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Hmm... kanske Made by me halsbanden, eller nåt riktigt lyxigt och fint från Net a porter.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, jag gör det hela tiden ;)
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nepp, jag sover så fort jag lägger mig i sängen.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Ingen? :P
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Chokladmjölk, kanske?
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja, såklart ;)

När var senast någon stötte på dig?
Hmm... kommer inte ihåg faktiskt.

Vad åt du till middag?
igår? Potatis med brunsås och köttbullar.

Använder du huvtröjor?
Nej, jag passar inte i de

Kan du vissla?
Javisst kan jag det.
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nepp, aldrig.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Berg- och dalbanan och kanske frittfall (grönan)
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det är såklart det händer.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
08 - stockholm

Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, jag var bästa kompis med tecknat. ;)

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej?

Vilken film kan du alla replikerna till?
White chick - Min, Nikita, och Emelies film, helt klart. ;)

Äger du några band T-shirts?
Jo, långt in i garderoben ligger ju (om jag inte har fel) en Shakira t-shirt. Om man räknar henne som band, dårå.. ;)

När flög du senast?
När jag skulle hem från Tyskland.

Läser du för skojs skull?
Det beror på...

Pratar du några andra språk?
Engelska, (nybörjare i) franska, lite tyska och spanska, sen förstår jag arabiska.

Har du gråtit offentligt?
Jupp

Har du en stationär dator eller en laptop?
Jag har en egen stationär. ;)

Vilka gör du, önskningar eller planer?
både och ^^

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Försöker ja, men lyckas är en annan sak ;)

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
i öronen?

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja, det känns rätt helt enkelt. ;)

Kan du kasta macka?
Liiiite

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nepp

Vad har du med dig in på bion?
Vänner, familj, eller släkt och chips, godis eller popcorn
Vem var din favoritlärare?
Låt mig svara på den här frågan då jag blir äldre.

Har du någonson dejtat någon av en annan ras?
har inte dejtat alls ;P

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Jag vet inte. Det är i alla fall inget jag blir smickrad av.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Har inte nått gymnasiet än.

Gillar du att flyga flygplan?
Först är jag rädd, sen blir det roligt.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
huumor.

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Nepp :P

När sov du senast på golvet?
kommer inte ihåg datumet exakt.

Vilken är din favoritdrink?
Vet inte, kanske jordgubbssaft? Haha!

Gillar du din boendesituation?
Jodå, men jag skulle vilja bo lite mer åt stan någon gång.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
7-8 timmar?
Äter du frukost dagligen?
Alltid. Även fast jag inte alltid har aptiten.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Allmost..
brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Jepp, every day, every time. ;)

Vilken är din favoritfrukt?
manadrin, jordgubb och apelsin

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
näe?

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
14 år

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, faktiskt. JAg kan vara otroligt petig ibland.
Tror du på liv på andra planeter?
Ärligt talat; nej
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Minneslucka

Vad var det sista du åt?
En macka.

Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta?
Samma kön..
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Long story
Gillar du senap?
Lite
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
stressa inte i huvudet.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
A-l-d-r-i-g

Sover du på sida, mage eller rygg?
Jag sover som ett foster, alltså åt sidan.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Svår fråga
Har du någonsin köpt något från eBay?
Nepp

Tycker du om att krama folk?
Absolut. :)

Skulle du säga att du är trendig?
Lite mer än medel. Men jag klär mig inte alltid efter modet, utan vad som känns bäst för stunden. Men mode är kul!

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Jag skulle berättat att det inte gick för att jag inte var intresserad av honom, eller kanske ge honom ett försök?

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Jennifer Lopez, Kirsten Dunst. Haha!

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
har aldrig sett Star Wars,

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Kind of.

Vilka böcker har fått dig att gråta?
"Pojken som kallades det" och några andra.

Vad är du allergisk mot?
Inget jag vet. Men kanske katter.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Ibland.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Don't know. Men papps skulle säkert att jag skulle döpas till någon bra skådespelare. Precis som han har gjort till min brosa Mickey (Efter Mickey Rourke


Dagen önskeoutfit

2006-12-21 @ 22:06:42

Idag hade vi avslutning på skolan. Kanske ingen höjdare om man inkluderar rektorns jag-vet-inte-vad-prat. Men min outfit blev jag däremot nöjd med. Lite black lady då jag hade en Svart tunika, svart jeans och mörk bruna skor. Om jag Hade råd skulle jag inte tackat nej till den här outfiten.
98065-178

98065-155 Klänning, Burberry London
98065-155 Halsband, Boudir
98065-155 T-shirt, H&M, 98 Kr
98065-155 Strumpbyxor,H&M, 69.50 Kr

Äntligen Jullov!

Juliga julklappstips - rosa

2006-12-19 @ 21:31:40

Det här blir den fjärde delen i mina juliga julklappstips. Om det blir flera vet jag inte, men jag ska försöka. Allt beror egentligen på lathet. Men, föressten, jo, det blir det. ;)

Rosa är väl om jag inte har fel den tjejigaste färgen? Just den rosa färgen brukar inte alltid passa klädvis, men på accesoarer kan det ibland funka. Jag är inte den människan som föredrar rosa över alla andra färger, men lite rosa på en vardag kan vara lite uppiggande. ;)
 
98065-176


98065-155 Philosophy dush-cream, COW parfymeri, 250 Kr
98065-155 Lipgloss Dior Addict
98065-155 Örhängen, H&M, 29:50 Kr
98065-155 Läppbalsam, Accessoara, 69 Kr

Made by me för Mint (& vintage)

2006-12-19 @ 17:27:09

98065-175
(Sweet Orange, Purple Pony, The Rose, Forest Fine)

Made by me har tillsammans med Mint & Vintage knåpat ihop en underbar smyckeskollektion. Kollektionen består av endast halsband i olika former och tillbehör. Halsbanden kostar lite mer än vad de 'vanliga' Made by me halsbanden brukar kosta. Halsbanden är SÅ lovely och skulle även de passa som julklapp för dem  som ger bort saker för lite extra pengar.
Ovan har jag, som ni ser valt ut mina favoriter.

Juliga julklappstips - Röd

2006-12-18 @ 17:01:07

Nu har röd varit en stor färg
som alla mode medvetna har haft på sig och tipsat om. Men jag har personligen lite svårt att ha rött på mig. Det brukar inte passa eller vara fint. Men nu så har jag hittat lite röda, fina julklappstips.

Enjoy!

Röd

98065-155 Klänning, Asos, 243.79 Kr
98065-155 Ljus, Ikea, 19 Kr
98065-155 Läppglans, Philosophy, 115 KrStickat, tack

2006-12-18 @ 16:32:01

Av allt jag önskar mig just nu skulle lite mys kläder och tillbehör vara bäst.
Ljus som luktar gott är en sak jag aldrig nappar när jag är uta på affärerna. Men nästa gång ska ni verkligen följa med hem. ;)

Förresten, som ni ser så har bloggen fått en ny kattegori "Önskeoutfits". Allt tack vare Amanda, som jag har tagit kategorin ifrån. Jag tänkte att det verkligen behövdes. ;)

98065-171


98065-155 Kofta (vet tyvärr inte vart man kan köpa den, men hittade den hos någon blogg), Dagmar, 2 395 kr 98065-155
 Ljus, MOR Cosmetics, 370 Kr
98065-155 Tights, H&M, 98 Kr
98065-155 Tofflor, Asos, 108.35 Kr
98065-155 Läppbalsam, Rose & Co, 89 Kr


 

S.j.u.k

2006-12-18 @ 11:19:21

Skandal. Jag är sjuk. För andra gången på inte så länge sedan. Vad kan man säga - just my luck? Jag får skylla mig själv för att jag inte tog med mig halsduken till centrum för att jag ansåg att jag bor precis i centrum (som till en viss del är sant).

Men ibland kan det vara ganska skönt att inte behöva vakna så tidigt på morgonen och stressa. Man kan då vila på olika sätt, som att ta en liten tupplur mitt på dagen, ta en latte och mysa blan filtar medan man kollar på en film, eller varför inte läsa?
Just nu får jag köra med att kolla på en film bland kuddar, filtar och kanske en latte. Filmen blir den skönaste så här sent på en morgon: "Hide and seek" med den fantastiska Dakota fanning. Den är så bra att jag tror att det här är den tredje gången jag ser den.

Aurevoir!


(Bilden kommer härifrån

Juliga julklappstips - blå

2006-12-17 @ 13:28:24

Andra delen i mina juliga julklappstips. Anledningen till att det blir blått idag är för att jag känner mig lite blå idag, d.v.s. lite lugnare än vanligt. Det kanske beror på att jag lyssnar på ett par lugna och sköna låtar just nu?

Dagens juliga julklappstips riktar sig mot mamma/syster/vännina o.s.v. Förresten, observera att mina julklappstips inte kommer vara varje dag.

98065-169


98065-155Philosophy dush-cream, Cowparfymeri, 250 kr
98065-155Barry M Dazzle Dust (Blue Green), Asos, 60.95 kr
98065-155 Ole Henriksen Walnut Complexion Scrub, HQhair, ca 286 kr

En långsam page

2006-12-17 @ 12:38:18

98065-167

Tänk att det tog så lång tid
för Sofi Fahrman att klippa page! Det var ju hon som tjatade på att hennes läsare (därav mig) skulle klippa page Á la Nicole Richie hösten 2005. Tänk att det tog henne ungefär ett år att flippa bort det blonda svallet. Hahaha, lite roligt, om man tänker efter.
Men resultatet blev mega snyggt. ;)

När jag var i Turkiet klippte jag inte exakt page, men jag klippte lite kortare än vad jag brukade ha. Nu är det snart dags för mig att klippa bort de utslitna topparna.  

Shopping då kameran var borta

2006-12-16 @ 13:52:09

Som ni kankse har förstått så har min käraste kamera varit på reperation. Jag kunde alltså inte visa mina köp på bloggen med bild, utan bara skriva om dem lite . Men nu när kameran är back on track har jag inget mer att gnälla på så jag passar på att visa er bilderna på mina senaste köp.

98065-159


98065-155Söta barnmuggar med djurmotiv, Åhlens
98065-155Svart, skön tröja för lata dagar, Cubus
98065-155Gift of the day-jeansen som jag fick tag på (!), H&M
98065-155Blå 'farfars tröja' från Lindex-rean, Lindex
98065-155Väskan som jag köpte för någon vecka sen, H&M
98065-155Diadem med en diskret rosett, H&M


98065-155Halsband med en små pärlor, H&M
98065-155Halsband med kedjor, stenar och massa andra saker, Indiska

Juliga julklappstips - Guld

2006-12-16 @ 10:10:34

Jag kommer på bloggen ha en liten serie med olika julklappar i en speciell färg. Först ut är guld.

Har du redan varit och handlat julklappar? Om inte kommer då några smarta tips från mig som du kan ge till din mamma, din vännina eller andra som helt enkelt gillar guld. :)  Alla vet ju att prisvärda julklappar är bra julkappar!

98065-154

98065-111 Halsband med blomdekorerad berlock, H&M
98065-111 Glam shine (sand crystal) från L'Oreal, H&M
98065-111 Thruth About Diamonds av Nicole Richie, Asos
98065-111 Ring med en rund pärla, Asos

Tjejsnack V.50

2006-12-14 @ 19:59:20

TjejSnack
Musik


98065-111Lyssnar du ofta på musik?
Ja, i stort sett nästan hela tiden. Alltid har man kompisar som sjunger eler man själv. Sen hör man ju alla slags musiker överallt.
98065-111Vilken/vad är din favorit inom musik? (Artist, skiva, mp3, musikstil, vad som helst!)

Hmm.. Jason Mraz, Christina Aguleira, Justin Timberlake
98065-111Sjunger du eller spelar du något instrument, och i så fall vad?

Faktiskt inte. Men jag nunnar ganska ofta ;)
98065-111Om du har träffat någon artist, vilken/vilka? (Gärna foto på dig tillsammans med artisten om det finns.)

Jag har träffat eller stött på många artister. Alla kommer jag såklart inte ihåg. ;)
98065-111Om du fick vara vilken artist som helst, vem skulle du vara då?
Christina Aguleira. Hennes mäktiga röst är bara föööör underbar!


WTF, kan det verkligen vara sant?

2006-12-11 @ 16:02:07

 
98065-153
(Rachel Bilson, Adam Brody)

– Det har varit slut i några veckor, berättar en källa till tidningen Life & Style.
WTF, är det verkligen sant? Är det här slutet för det söta paret? Det får det inte vara, eller hur!? Men de var så perfekta på ytan, men vem vet vad som döljde sig i deras relation? Åh, de som var förlovade och allting.
Men en sak förstår jag inte; varför gör alla Hollywood par slut eller skiljer sig? "De passar helt enkelt inte ihop.." Bullshit! Vill man komma närmare pressen eller vad? Trickie.

Källa: People, Aftonbladet

Audrey Hepburn's ikon klänning säljs för näsnan en miljon Dollar!

2006-12-09 @ 11:32:20

Givenchy klänningen (LBD) som Audrey Hepburn hade på sig i Breakfast at Tiffany's, har just sålts på en aktion på Christie's i London för ett  häpnadsväckande  £467,000  (ungefär 920,909 dollar), enligt vad en talesdam berättat för PEOPLE. Det gör detsamma ett världs rekord-sätta belopp på en aktion för en klänning gjord för en film. 
Just nu, den enda detaljen som finns tillgänglig på köparen är att han eller hon är Europeisk  (och har mer pengar att bespara än de mesta!). Och vem ger det här stora beloppet?
Grundläggaren Dominic Lapierre, som sålde klänningen  på å hans vägnar av hans välgörenhet City of Joy Aid sade: "Det finns tårar i mina ögon. Jag är absolut mållös att tro att en bit av kläder, som hörde till en så magisk skådespelerska ska nu möjliggöra mig till att köpa  tegelstenar och  klistra till sätta de mest utfattiga barn i världen till skolor."Vad skulle bli mer magiskt än en film stund?"


98065-152

Översatt av Sofia. Den riktiga finns här.

Mitt nya jag?

2006-12-08 @ 15:38:58

Borde egentligen ha startat dagen ordentligt med grötfrukost samt mycket frukt, men av någon anledning blev det istället en onyttig macka och lite jordgubbskräm. Onyttitgt, men gott. Men jag borde egentligen sluta och inte uppmuntra mig själv med att sluta nästa dag utan göra det istället här och nu.

I skolan hade vi en timma So. Just nu så jobbar vi med reklam. Ganska roligt, om ni frågar mig. Lärorikt också. Jag hade faktiskt lust att stanna på So-lektionen hela dagen så att jag slapp göra Svenska provet. Men icke sa Nicke. Svenska provet gick konstigt nog bra, om jag själv får bedömma det. Vad läraren ger mig för betyg är en annan sak.
 
Dagen har i stort sett handlat mycklet om våra skåp -  speciellt för Nikita som roligt nog tog fel böcker till varje lektion (ok, nästan) och råkade låsa in sina nycklar i skåpet. Andra gången på bara den här terminen. Vad kan jag säga? Vi är sjuor, d.v.s. nybörjare i det här systemet. Hehehe ^^

Orespekt och patetiska jävlar, har även de varit med i den här dagen. Tråkigt att skriva det här måste jag säga. Jag tänker inte nämna några namn, men det har varit några människor som har behandlat mig som tjejen-som-bara-skrattar-och-inte-har-några-känslor. Patetiskt, med andra ord.

December lista

2006-12-06 @ 17:42:53

Besöka
98065-111
Ikea
98065-111H&M
98065-111Second Hand


Äta & Dricka
98065-111Lussebullar
98065-111Pepparkakor
98065-111Julmust
98065-111Apelsin(er)

Köpa
98065-111
Vinterskor. Om jag någonsin kommer att hitta.
98065-111Strumpor
98065-111Julklappar
98065-111Vinterjacka. Läs kommentaren till 'Vinterskor'.
TV
98065-111Mycket mer än müsli
98065-111mer Greys Anatomy


Läsa
98065-111VeckoRevyn
98065-111ut Gossip girl - ni vet att ni älskar mig
98065-111...ut några böcker
98065-111mer bloggar
98065-111 Ebbas stil
98065-151

Tjejsnack V. 49

2006-12-04 @ 17:50:52

TjejSnack
Inredning


98065-111Hur skulle du beskriva din inredningsstil? (Lägg gärna in en bild från ditt hem)
Hmm, få se. Min stil när det gäller inredning är väl sådär romantisk blandat med chickt. sådär som Carries.

98065-111Hur mycket pengar spenderar du varje månad på inredningsdetaljer?
Ingen aning, men aldeles för lite.

98065-111Ditt bästa inredningstips?
Blanda färger med t.ex. vita möbler. Det kommer att bli jättefint.

98065-111Vilken är den värsta inredningstabben du gjort?
Vet inte? Höhö...

98065-111Vad vill du helst ha till ditt hem just nu?
Hmm... Först och främst skulle jag vilja göra om i mitt rum lite. Inget stort, men kanske köpa lite lådor. Sen skulle några snygga ljuslyktor också bli bra.


Markus tog hem vinsten!

2006-12-02 @ 11:50:51

98065-150

Nu är det avgjort. Markus Fagervall tog hem hela Idol 2006 sent igår kväll. Vad jag tycker är egentligen inget speciellt. Faktum är att jag knappast tittade på idol det här året. Okej, lite då. Men jag tycker att han var värd priset mer om man jämför med han och "Snygg-Erik" Segerstedt

Bild: TV4

Hemma hos mysiga Carrie

2006-12-01 @ 21:51:42

Jepp, nu skriver jag om Carries hus från SATC - igen. Can't stand to keep it inside. Är det inte underbart? Jag vill också bo i New york. Närmare bestämt vid Madison Avenue. En dag ska jag faktiskt göra det. Flytta till New York, dåra.

Mest av allt gillar jag känslan som gör så att det ser stökigt, hemtrevligt, mysigt och fint ut på samma gång. Men det enda jag skulle ha gjort skulle isåfall vara att fixa köket lite roligare. Det ser ganska tråkigt ut, tycker inte ni det? Om jag måste välja ett av nedanstående rum skulle det lungt vara Sovrummet. I mean, ser det inte bara för bra ut?


Åh, jag vill dit, jag VILL dit!

Hemma hos ...
Bilder: HBO

Första december

2006-12-01 @ 21:14:59

Det är första december idag. Det innebär att den klassiska jul-hysterin har börjat för fullt. Jag menar det. Har någon på dågot sätt varit i stan? Det är über mycket folk där. Överallt bokstavligt talat.
Utanför NK's juskyltning ser man familjer med sina små barn. Utanför Åhlens City står det ett par miljarder människor som väntar, eller rättare sagt hänger. Fjällräven jackorna har aldrig synts så mycket som i år. Vart man än går så går man in i någon.

Men det värsta, bortsett från denna hysteri måste väl vara Darin Affishen. Jepp, ni läste rätt. Det är ju så att Darin har släppt sitt nya album "Breaking the news" och därför måste ju skivbolaget såklart göra lite reklam för honom så att fjortisarna som följer varjesteg han tar blir ännu galnare. Alltså har de satt upp en MEGASTOR affish på denna människa. Inget man önskar se om man heter Sofia, Nikita eller Emelie.

Sådär, nu fick ni er allt en liten beskrivning på hur det ser ut i Stockholm City för er som inte har varit där. Som ni förstår av allt det jag har skrivit ovan så var ju jag, Nikita och Emelie i stan. 
Jag fick uppdrag av mamma att hitta en jacka och en väska. Hur det gick med jackan vill ni säkert inte veta. Men däremot så fann jag en söt väska från H&M som jag tyvärr inte kan ta kort på eftersom kameran är på lagning. Jag är faktiskt ganska nöjd med väskan.