Låt ingen dö på grund av dåliga människor!

2006-08-31 @ 19:42:00

När jag läste hela den här artiklen kom något upp i mitt huvud: "Varför gör människor såhär? Är det för att visa att man får respekt? Knappast. Respekt är inget man behöver mobba någon för att få"
Hemskt är det att folk ska få så dåligt självförtroende på grund utav elaka människor som gör livet så hårt att leva. Why?

"MOBBADES TILL DÖDS. 14-åriga Felicia mobbades i flera år. Till slut orkade hon inte längre. Hon rymde från sitt behandlingshem utanför Falkenberg och hängde sig i ett träd i närheten. Nu kämpar hennes mamma för att få reda på vad som hände och varför inte kommunen gjorde något för hennes dotter"

Källa: Afonbladet

Finally mine!

2006-08-31 @ 18:14:52

98065-46

Efter att jag har letat som en tok i nästan alla H&M butiker så hittar jag den ÄNTLIGEN i stockholms största H&M (på hamngatan). Jag pratar ju såklart om väskan! Den är bara för wonderful. Efter att ha köpt den så ringde jag pappa och frågade om han kunde skjutsa mig till götgatan (skulle kolla vad weekday hade). Han var i närheten och kunde alltså skjutsa mig.
Weekday hade inget intresserat som jag föll för, men det hade götgatan. Från och med nu så är götgatan (slussen) en av alla mina favoritställen, i hela Stockholm. Inne i Granit såg jag ett kanon erbjudande: alla(tror jag) ljuslyktorna kostade bara 1 : - styck! Är det inte sjukt?!
Jag är väldigt nöjd med resultatet på den här dagen. Nästa gång blir det definitivt götgatan, som gäller.

Snart glömms Prada bort

2006-08-30 @ 22:03:09

Nu har Chloé, Christian Louboutin, Dior m.m. tagit över vår smak på mode. Men ingen får glömma det legendariska Prada.
När jag för en stund sen tittade in hos Amandas blogg, såg jag denna väska, som hennes  vän ägde, och blev in love, for real! Bara jag hade så mycket pengar...

Min köplista

2006-08-30 @ 17:38:55

Den dagen jag fått på mig en del pengar kan jag kan köpa det här:

Men inte någon gång den här veckan, inte.
_________________________________


Ett till par jeans

En vanlig t-shirt

, En väska till fritiden, som även man kan ha i skolan. Den kanske inte ens finns kvar =S

En stickad kofta eller tröja från Indiska, eftersom jag har 25 % rabatt, som jag fick i senaste Glamour.

A-linjerad höst/vår jacka (inte så nödvändigt, men om jag hittar en billig så slår jag till. Någon som vet om det finns någon billig?).

Varning för ingen bloggning!

2006-08-29 @ 21:04:08

Jag hinner tyvärr inte blogga mer idag. Har tre program att njuta över: Desperate Houswifes, Joey och Christine (som verkar jätte bra). Vi hörs imorgon!

Ciao! : )

Ett par rosa/lila sötingar

2006-08-29 @ 17:02:34

98065-4498065-44

Ja, jag vet - ingen shopping på en vecka. Men det här får faktiskt räknas som undantag, eftersom mamma bad mig köpa ett par nya skor. De behövdes faktiskt, också! Men ändå så har jag klarat mig ganska bra med hela shopping-grejsen, eller vad tycker ni?
Dessa sötingar kommer från Din sko och kostade endast 150 : -

Ännu ett löfte

2006-08-28 @ 17:34:09

Jag har lagt på mig ännu ett löfte. Den här gången är det ett shoppingslöfte.
__________________

Jag ska inte köpa något på en vecka, men ser jag den fina väskan som jag skriver för mycket om så drar jag med mig den hem.
___________________


Vi får se hur detta löfte går. Hoppas jag klarar av att hålla det.

Härlig dag!

2006-08-28 @ 17:29:54

Denna dag har varit så bra! Dagen började med att jag försov mig en halvtimme, men vad gjorde det? Jag hann i alla fall. Emelie var dessvärre väldigt sen: mer än 20 minuter fick jag stå och vänta på henne. Men vi hann som sagt i alla fall. Efter några (enkla) lektioner kom jag fram till att högstadiet inte är SÅ komplicerat som alla beskriver.

Efter skolan gick jag hem och letade lite bland reklamen och undrade om det fanns någon reklam som ajg skulle fastna vid. Man kan ju säga att jag hittade en: Glamour. Jag studsade nästan upp och ner, bara för det.
Gud, vad glad jag var var (och är ; ) )

När mamma kom hem och rotade i reklamen (ja, även hon : P) såg hon ett erbjudande på en symaskin! Mamma säger att vi ska reservera den (ja, reservera först, sen köpa den). Nu är jag bara för GLAD! En egen symaskin... Finally!


Nyaste nummret av Glamour. Kate Moss på omslaget.

Bild: Glamour

Fashion-lista! : )

2006-08-27 @ 19:33:40

Den här listan är tagen från Madelen

Favorit accessoar just nu? Min söta blomm-ring från indiska!
Mitt senaste inköp? En behå, ett halsband och en nyckelring
Mitt främsta craving just nu är? Väskan från H&M
Du ser mig aldrig utan? Mina lockar i håret.
Mitt nästa planerade inköp? Väskan från H&M, om den finns kvar (tjatigt, i know)
Chunky eller skinny heels? Chunky, helst
Jag vill helst lukta? Flowerbomb eller Miss dior chérie
Mitt drömplagg kommer ifrån? Chloé, såklart!

Ny design!

2006-08-27 @ 16:35:44

Som ni ser så har bloggen fått en ny design. Jätte fint, tycker jag. Lite mer höstig, sådär. Det är bara att tacka, till Emelie.
Även hur fin bloggen har blivit så har hela bloggen hammnat mer åt vänster än i mitten och faktat, arkivet o.s.v. har hammnat där nere, men oroa er inte: jag har mejlat webblogg.

Dagens shopping, igen!

2006-08-27 @ 16:30:46

98065-41

Jag har förrut kallat mig för Shoppaholic light, för att jag faktiskt varit det, men nu borde jag nog kalla mig shoppaholic. Anyway, idag så var jag och resten av familjen i Haninge centrum. Där köpptes det en behå åt mig och lite andra saker åt mamma, eftersom hon hade rabbatkuponger på Lindex. Jag gillar faktiskt Lindex´s behåar, de är bättre än H&Ms.

Efter en stund, efter det, for vi med bilen mot Skanstull. Btw, igår när jag satt på t-banan så satt det en tjej framför mig. Hon hade en väldigt söt väska som jag bara avgudade. Jag visste att den var från H&M, för att jag tror att jag hade sett den någon gång under sommaren där. Idag tänkte jag alltså leta efter den. Otursvis så hittade jag inte den. Vi får se imorgon om jag hittar den i stan (jag tror att jag ska dit efter skolan med mamma).
Det fick bli en liten tröst-shopping för mig med ett (långt) halsband (som jag ska fixa lite kortare, om det går), och en nyckelring, från indiska.

Bild: Privat - Jag

Dåligt, webblogg!

2006-08-27 @ 10:05:00

Tack webblogg, nu kan jag inte svara på komentarer som olika läsare ger mig. Väldigt dåligt med funktionen, webblogg. Jag vet inte om det här bara har drabbat mig, eller inte.

Snälla webblogg, gör så att allt blir som förr!

Dagen shopping med Proma!

2006-08-26 @ 19:57:02

98065-40


Förra gången jag shoppade så var det mer som en "skönhets-shopping", men den här gången var det annat. Nämligen "smyckes-shopping". Aja, det var ju inte så mycket, men lite, i alla fall. VÄLDIGT billigt blev det.
Den silvriga ringen gav jag som present till mamma. Hon blev jätteglad, och den passade henne perfekt! Allt kommer ifrån indiska.

Bild: Privat - Jag

Skööönt

2006-08-25 @ 21:47:22

Äntligen, har jag tagit och skrubbat bort de äckliga dödahudcellerna som jag hade massor av (euw, i know), på kroppen. Jag känner mig som en barnrumpa, nästan.

Ska kanske köpa ett skrubb från H&M. Anledningen är att jag såg en för endast 14.50 : - eftersom den var på rea. Sen behöver jag ett "sminkkitt" som jag såg i nyaste numret av VR. Den kostar dessvärre lite mer är 14.50 : -, men den verkar vara bra (även fast den kommer ifrån H&M). Sen läste jag om en conceler som VR hade gett hela 4 poäng till. Även den från H&M.

Erbjudanden

2006-08-25 @ 15:57:36

Nu har jag snokat lite här och var och kommit fram till några preminations-erbjudanden, som du helt enkelt inte får missa.


VeckoRevyn -  Just nu har VeckoRevyn ett erbjudande där du får 5 hela nummer + en bodylotion och en brun mascara (båda från Apoteket) för endast 98 : - (porto tillkommer med 9,50 kr)

Glamour - Den nya tidningen Glamour har just nu ett superbilligt "prova på" erbjudande, som jag själv har anmält mig till.
3 (tjocka) nummer + exklusivt läppglans och mascara från Max Factor, för endast 49 : - (Porto tillkommer med 19,50 kr)


Cosmopolitan - Just nu har Cosmopolitan ett erbjudande där du får med en praktisk platttång + 4 härliga nummer för endast 99 : - (Porto tillkommer med 29 kronor)


Elle - Svenska Elle har ett väldigt lyxigt erbjudande att bjuda dig till. Vad sägs om 6 nummer + Kérastase Aqua-Oleum för endast  149 : - ?. Kérastase Aqua-Oleum är ett kurprogram och kostar separat i affären mer än vad hela preminatonen kostar.   



Bäst klädda, enligt mig

2006-08-25 @ 15:31:09

Förlåt att det här kom lite i efterhand, men sanningen är att jag inte hittade bilderna, förrutom när de var i collage. Men sen hittar jag den hos en känd bloggerska. Det är bara att tacka dig, Ebba

Enligt mig så var nog Ashley Olsen snyggast på ungdoms-galan Teen Chioce Award. Det är otroligt vilken fin klädstil hon har. Det är nästan som om man önskar sig allt hon har på sig.
Den här outfiten var dels lätt att bära (men ändå inte) och dels enkel.
Lägg även märke till att hon står alldeles ensam, ingen Mary-kate på kikaren, så långt ögat når.


Ashley Olsen på Teen Chioce Award



Min beställning från H&M

2006-08-24 @ 21:55:52

Äntligen har jag och mamma tagit och beställt några absolut nödvändiga saker, från H&M Rowells.


♥Jeans med låg midja. Den har dessutom smal passfor, så jag hoppas att jag kommer in i de.
♥Ljusgrön behå, som bara är FÖR söt och dessutom billig
♥Mjukisbyxor, från barnavdelningen. Väldigt bra att använda till gympan och dansen, som vi har i skolan.


 

 


Dagens shopping + besvikelse

2006-08-24 @ 18:05:40

Dagen började med lite pirr i magen, på morgonen, då jag skulle till en helt ny skola, en helt ny lärare... Som tur så hade jag Emelie och Linda, vid min sida. Dagen gick jättebra, och jag längtar till imorgon, faktiskt.
Men dagen slutade ju såklart inte då, utan jag och Emelie hade tänkt oss att åka till Gamla stan (men först var vi i T-centralen, för att köpa ett par ringar), för att kolla in Acnes utförsäljnig, och för att Emelie hade hört något om någon bloggerska hade fått ett par jeans förraåret för 150 : -. Det var verkligen en besvikelse, må jag säga. Nästan ingentin fint!
Appropå Acne, så var jag inne på apoteket för att köpa den omtalande akne-produkten, som det har babblats om. Men den blev det inte. Det blev en annan.

 Nedan ser ni vad min lilla (skönhets) shopping resulterades i.


98065-39

Vit eyeliner, H&M, 19.50 :-
Ansiktsmask, H&M, 14.50 :-
Akne-kräm, Apoteket, 44.50 :-
+
Två broshyrer
En LdB deodorant  (Jag glömde att sätta ut den), H&M, 5:- (!) 
 
Bild: Privat - Jag

I min väska!

2006-08-23 @ 20:45:05

98065-38

För första gången visar jag upp innehållet i min väska. Utbudet varierar från dag till dag...
Väskan är en fejk Longchamp, som jag köpte i Turkiet.
  • Mönstrade plånbok/neccesär: Här har jag alla mina småsaker. Ibland har jag mina sedlar här, eftersom de inte får plats i min mini-plånbok
  • Blommig mini-plånbok: Här har jag mina småmynt. Väldigt gullig är den!
  • Leopard-mönstrat paraply: Den är superviktig att ha med. Utan den skulle jag vara blöt, t.ex. idag. Jag brukar byta paraply, för att jag har en gullig med tecknade katter på.
  • Stiftpenna: Viktig sak, speciellt nu när skolan börjar!
  • Mobil: Behövs det ens säga något?
  • Nycklar respektive lås: Just nu får låset vara med på bild, men annars kommer den ju att hänga på just skåpet. Den fina rosette-nyckelringen förstärker nycklarna ; )
  • Rosa anteckningsblock: Kan vara bra att har till vardags. Jag brukar behöva papper och penna nära mig, ganska ofta.
  • Bok: "En shoppaholics bekännelser". Väldigt underhållande, och bra skrivet. Boken är också bra att ha i väskan.
  • Läppsyl: Just nu har jag det prisvärda läppsylet, från Åhlens.
Bild: Privat - Jag



 


Goodbye sommarlov, hello höst-termin

2006-08-23 @ 20:08:30

Nu är det dax igen. Skolan börjar och vattnet kallnar. Nu är det alltså dags för den efterlängtade hösten. Vintern kommer jag inte sakna, men sommaren, och våren, däremot. Nu ska koftorna och ullsockarna få sitt jobb gjort, ett bra tag. Jag längtar.
Ännu en sak jag längtar efter är H&M Harmony som släpps i september månad i utvalda butiker. Måste ha!

98065-37


Bild: Privat - Jag

Hilary Duff´s stil i bilder

2006-08-23 @ 10:05:40

98065-36

Jag tycker personligen att Hilary har blivit bättre att klä sig. Här ovan har du ett collage som jag har gjort. Hon passar, btw, bättre i brunt hår! Jag skulle nog vilja se ut som Hilary (första bilden) imorgon, då skolan börjar.

Oversize + Smalt skärp = Sant

2006-08-22 @ 18:26:21

98065-35

Jag har tidigare inte gillat smala skärp på midjan eller på höfterna. Men när jag såg den här bilden var jag sugen på att åka till en second hand och köpa mig ett sådant skärp. Tack, Carin för dina fina kläder och inspiration. Tygskorna som modellen har på sig skulle jag inte heller säga nej till.

Dagens (väldigt lilla) shopping

2006-08-22 @ 17:44:35

           
98065-42


Idag var det centrum med Emelie. Inget stort köp, eller fynd för att Emelie tog byxan som jag skulle köpa. Typiskt henne = P. Men det är bara att leta i stan som jag kanske ska till imorgon.
Idag köpte jag som sagt en enkel sak, nämligen ett lås från Clas Ohlson för 24 ; -, om jag minns rätt. Inte mycket, men nödvändigt, eftersom skolan börjar och man behöver då ett lås.
Passade även på att ta en tidning från H&M.

Bilder: Emelie

En dag i framtiden

2006-08-21 @ 23:46:44

98065-34
Jag gör som Moa och skriver om en (önske)dag i framtiden.

6:30 Vaknar av att den dumma väckarklockan tjuter så högt att jag snabbt sträcker ut min hand för att snooza. De där minutrarna förtjänar man om man som jag suttit uppe bara för att kolla på en gammal film, även fast man har sätt den hundra gånger tidigare.

6:39 Drar snabbt på mig morgonrocken för att jag fryser som attan.

6:41 Går in på toa och tvättar ansiktet och sätter på mig en energi-kräm för att känna mig fräshare och piggare.

6:45 In i köket for jag med ett par sköna ulltoflor som gör att jag slipper väcka resten av min familj (man+dottern). Jag gör en god frukost som består av apelsin-juice, müsli, fruktsallad och för den som vill - mackor. Jag dekorerar bordet med en blomma av hela bukketten, som jag fick igår efter att jag hade presenterat med andra kollegor, våran tidning - Cosmopolitan.
 
6:58 Jag går in i min dotters rum och väcker henne lite lungt och sedan bär jag henne ända till köksbodet (för att hon fortfarande är trött) medan hon suger på sin lilla tumme. Innan jag hinner väcka min man så träffas vi i korridoren. När alla vi sitter samlade så är det bara att börja frukosten. 

7:15 Frukosten är klar och jag ber min man plocka in disken i disk-maskinen, för att jag ska hitta något att ha på mig och för att han jobbar lite senare idag, jämfört med mig. Efter en stunds letande drar jag på mig en enkel Filippa K t-shirt, en skön, stickad Carin wester kofta i ljus brunt ett par "gubb" byxor från Zara, min underbara Mulberry-väska (Bayswater). Jag drar på mig lite smink som passar just till mig, sen är jag klar för att gå, men det är inte min dotter så jag går och hjälper henne med att få på sig sina gulliga strumpisar och den långärmade klänningen som hon fick igår, av mig.

7:40 Nu drar jag på mig en a-linjerad kappa som jag köpte från H&M för ett par år sen, men den funkar även idag. Min dotter får ta på sig sina små ballerinas och sen en fleace-kofta som hon gillar att använda som jacka. När dottern är klar är inte jag det. Jag får panik, jag vet inte vilka skor jag ska ha. Sedan priner jag in till min walk-in closet som jag delar med min man, och där finner jag ett par sköna, låga kilklackar.

7:50 Jag pussar min man hej då på kinden och sen är vi ute. Nästan i alla fall. Vi är tvugna att gå ner för trapporna efterson den sega hissen som har funnits här sedan huset byggdes, vägrar komma.

7:55 - 8:15 Nu är vi ute och jag drar min dotter i handen och plaserar henne i familjens bil. Vi hinner inte gå till dagis, så vi får åka istället. Väl framme så går jag in med henne och pussar henne hejdå och frågar en dagis fröken vad de ska göra idag. Hon svarar att det blir lite lek och att de senare ska till en cirkus som har öppet hela dagen, i kungsträdgården. Men de ska inte vara där hela dagen.

8:15 - 8:30 Jag åker i vanlig tackt till redaktionen och där visar det sig att jag är nästan först. Recceptionisten, chefredaktören och skönhetsassistenten är redan där, och där kommer jag - moderedaktören i de låga killklackarna. Jag hälsar på alla innan jag sätter mig vid mitt skrivbord. Längst upp i högen finns det ett meddelande från modeassistenten. Hon skriver att hon tyvärr inte kan komma för att hon är väldigt sjuk.

8:30 - 12:45 Det är fullt upp på redaktionen. Alla pratar i telefon, skriver eller något annat. Men snart har vi alla på redaktionen bestämmt oss för att gå och äta på något fint ställe. Fast vi gör det en stund senare.

12:50 - 14:10 Alla är samlade vid receptionen och på väg ner, för hissen. Vi bestämmer oss för att gå till ett mysigt ställe. Jag beställer en paela. Det blir väldigt skönt att luncha efter en hård dag (som ännu inte är slut), tycker vi, allihoppa.

14:20 Back to were we start from - redaktionen. Jag ska styla några modeller inför en fotografering med temat "naturligt - fast glammigt", som vi ska ha senare under dagen. Det blir lite svårt, eftersom en av tjejerna fattas (de är två), och sen har inte tjejen som fattas på sin mobil, så det blir ännu jobbigare. Men efter ett tag så dyker hon upp och ber om ursäkt. Sen börjar vi.

14:45 Vid den här tiden är vi klara med exakt allt (nästan): sminket, kläderna och vi ska precis börja med själva plåtningen. Allt gick snabbt som blixten.

15:37 Alla står sammlade vid datorn för att se hur bilderna blev, och dem blev faktiskt bättre än vad jag, personligen hade trott. Nu är alla nöjda, i alla fall.

15:50 Jag plockar några kopior av bilderna och bestämmer mig för att jag är klar för idag. Innan jag säger "hej då" till alla så hinner chefredaktören ta ett litet snack med mig. Hon skulle gärna vilja att jag skrev en liten "inne & ute-lista" varje vecka. Ja, visst kan jag det. Det måste vara det enklast jag någonsin gjort för tidningen.

16:15 Ute ur redaktionen. Dagen gick så snabbt att det knappast känns som den har börjat. En liten shopping-runda skulle inte sitta fel här, inte. Kanske ska jag åka till Ikea och köpa lite nödvändiga saker, som t.ex. ett par krukor, för dem flesta som vi har är väldigt gamla och trista. De matchar knappt rummen. Sen behöver dottern en förvaringbox för att alla hennes gosedjur i, som för tilfället ligger över hela golvet... Ja, det blir nog Ikea, idag.

17:30 Ute ur Ikea med en Ikea påse i handen. Jag köpte faktiskt nästan inget mer än vad vi behövde, förrutom en matta som vi verkligen behöver ha i köket.

18:25 Uppe i lägenheten får jag en stor, härlig kram av dottern och ett "Hej, hur går det?" samt en puss på kinden av min man. Han himmlar med ögonen när han ser påsen, fast jag och min dotter bara skrattar.

18:39 Nu är mina pjamas på och det känns faktiskt lite skönare. Till middag (som min man har fixat) blir det en enkel, men god korvstroganoff. På matbordet berättar dottern om allt som hände på dagis.

19:00 Dottern slocknar i soffan och jag bär henne försiktigt mot sängen. Nu blir det rapport på tv, efter så ska vi kolla på någon film som jag blev tipsad utav en nöjesredaktör på jobbet. Filmen ska vara lång, ser jag i tv-bilagan.

23:00 Nu är det läggdags för mig. Filmen var bra, fast lite fööör lång. Min man ska vara uppe ett tag till, men jag är så trött att jag går och sover redan nu. Redan, och redan, klockan är ju trots allt elva +  att jag måste vakna tidigt imorgon, med.


Åhlens blir bara bättre!

2006-08-21 @ 22:49:21

Papper är fint
(Åhlens)

Jag har verkligen börjat gilla Åhlens nya papper & bild-sortiment. Ruskigt fina grejer. Av alla de här så väljer jag nog dessa (bilden), för att jag tycker att dem ser fräsha ut - nästan som Ordning & Reda och Granit.


Tråkig dag, påväg?

2006-08-21 @ 13:03:16

När jag drog upp persienerna (jag tror att det stavas så) i mitt rum kom det bara en enda sak i huvudet: tråk-dag. Det blir väl säkert en liten vandring i centrum för att leta reda på några saker som: ett par jeans, ett lås, ett penfodral och några bh:ar.

Update: Ja, det fick bli en liten spaning i centrum, men dessvärre ingenting shoppat. Jag måste erkänna att jag inte var på något shopping-humör. Det kan bero på det dåliga vädret. Men nu orkar jag inte skriva mer, det är Prison break på tv! Äntligen är den tillbaka!

94291-137
På bilden: "Scofield"

Den bästa mamman i kändisvärlden

2006-08-20 @ 21:46:34

98065-29

Jag har glömt att hylla Britney för sin otroliga mamma-roll. Även fast Sean Preston har rammlat ur spjällsängen, barnstolen och att han har suttit i Britneys knä medan hon körde sin bil, så tycker jag att hon är en fantastisk mamma.
Helt otroligt att hon orkar med allt. Medan "K-fed" (Kevin) chillar och festar loss med sina vänner på de högsta klubbarna i LA så går Britney runt med sin son i alla möjliga ställen.
Britney har tidigare sagt till många tidningar att hon är en bra mamma, och visst stämmer det.

Keep up the good work, Britney!

Sant

2006-08-20 @ 18:03:08

98065-27
(AllPosters.com)

Bilden säger väl allt? "Must buy shoes". Ja, jag behöver verkligen nya skor.

Dumma mig!

2006-08-20 @ 17:31:52

Dumma mig, att jag inte köpte de där bord-tabbletterna! Jag har börjat inse att jag behöver de. Emelie ska ju till IKEA imorgon och köpa någon hylla så hon kan väl passa på och köpa de till mig. Sen får hon ju ofcourse pengarna tillbaka. Hörde du det, Emelie?










(IKEA)


LENDA:
Tablett, beige9 ; - (18 ; -/2 st) (L48 cm, B38 cm)

Hoppas du kan köpa dem, Emelie! : )


Födelsedagsfest

2006-08-20 @ 12:42:24

Idag bär det av till Emelie, kl. 14:00 där hon ska ha sin födelsedagsfest, eftersom hon fyller 13 år. Roligt ska det säkert bli.
Grattis Emelie!


UPDATE:
Är jag avundsjuk ? I think so. Emelie fick ju de bästa presenterna ever. Nästa gång ska jag också ha släktfest. : )

IKEA shopping med Emelie, idag

2006-08-19 @ 23:54:41

Idag blev det ingen The voice - konsert, som vi trodde utan dagen började tidigt med en lång och väldigt trevilg IKEA shopping. Jag sa det förrut: Va inte garanterade att jag köper allt som står på listan, och det stämmde faktiskt. Tur att mina föräldrar erbjöd sig att häta oss, med bilen - vi skulle aldrig klarat med att åka buss. Phew. Emelie köpte ju ett hav av galgar = P. Det jag fick med mig hem ser du här nedan:



(IKEA)

STÖDIS:
Konsol, 3 ; - (6 ;-/2 st) (B2.5 cm, H17cm)
SPÅNIS:
Hyllplan, 9 ; - (L79 cm, T1.5 cm)
MOTTO:
Djup tallrik, vit, 5;-  (Diam. 19cm)
HEJ:
Ljushållare, ljusblå, 2;- (4 ;-/2 st) (Diam. 7,5, H2,5cm)
AGEN:
Korg, 19;-(L19xB19, H15cm)
RUSH:
Väggklocka, blå, 19 ;- (Diam. 25 cm)
ROSKILDE:
Matta, vit, 39:- (L130xB70cm)

Summa: 106 ;-

I summan är även en blå Ikea-kasse för fem kronor inräknad.




 


Ikea shopping 19/8

2006-08-18 @ 19:47:26


Imorgon ska jag åka till Ikea tillsammans med
Emelie.  Jag har fixat en liten lista över vad jag ska köpa imorgon. Det blir nog mest förvaringsgrejer, men det behöver jag verkligen. Va inte garanterade att jag köper allt det här, jag tror inte ens det själv. Hihihi!




STÖDIS:
Konsol, 3 ; - (x2)

TRYGGVE:
Hyllplan, (79 x 19 cm) 19; -

AGEN:
Korg, 19 ;- (x2)

BOKIS:
Bokstöd, 5 ;-

DANHOLM:
Korg, 9 ;-

RUSH:
Väggklocka, blå, 19 ;-

AGGER:
Matta, ''multifärgat'', 25 ;-

Summa: 121 ; -

Walk-in closet á la Sofia, snart?

2006-08-18 @ 14:27:53


Just nu så svävar alla tankar och drömmar i huvudet på mig: kläder, shopping, symaskin, ännu mer kläder, ännu mer pengar, finare möbler till rummet, en ny bakad bakelse, en walk-in closet...
Alla tjejers dröm måste väl ändå vara en walk-in closet, right? I alla fall min. Jag ska satsa på ett bra jobb som gör att jag kan köpa en stooor lägenhet med ett stort  tomt rum, där jag ska fixa, så att det blir just en walk-in closet. Drömma går ju, än så länge...



Bild: SATC-Carries walk-in closet. (google)

Euuuw

2006-08-17 @ 22:47:28

90515-2

Euw - ett ord jag inte säger ofta, men på speciella tillfällen, som när jag fick se den här bilden.

Beauty Secrets

2006-08-17 @ 18:38:39

 
Lolita utmanade förut oss alla att göra en lista med våra 9 beauty secrets. Ja, här har du mina. Notera att det mest är hälso-tips.

1. Vatten: Dricka bör man, annars dör man (  ;  )  ). Vatten hjälper dig med en hel del saker, som din hud. Drick extra mycket vatten nu på sommaren (som snart är slut  : (  )

2. Ät dig aldrig över mätt: Det har jag haft svårt med eftersom jag brukar ta för mycket på talriken och sedan är jag tvungen att äta upp allt för att inte få skuldkänslor. Ta hellre lite mat i taget än för mycket på en gång, som min Farmor brukar säga.

3. Unna dig ibland lite vardagslyx: Gör en smoothie. Släck lamporna - tänd ljusen. Tänd rökelser. Tag fram ett manikyr-set eller nagelacket och börja måla, fila samt vårda dina naglar. Tag även fram din favorit tidning och läs en sida medan din nagel torkar. 

4. Rengör alltid: Har du under dagen haft på dig smink? Isåfall är det superviktigt att rengöra. Välj en mild kräm, själv använder jag en från ACO, som enligt mig är superbra. Avsluta gärna med ansiktsvatten.

5. Smörj in dig: Jag gillar att smörja in min kropp med The body shops produkter som jag finner vårdande. Body butter är en favorit. Gör det varje dag och du kommer se och känna en viss skildnad.

6. Gå på promenader: Försök med att gå en promenad innan du har ätit frukost (jag ska börja göra det, men jag har faktiskt gjort det och jag tyckte det var skönt), och en efter middagen, eller på kvällen. Var extra snäll mot grannarna - ta med deras hund. Jag kan nästan garantera dig att du inte kommer att ångra dig.

7. Sminka dig "rimligt": För mycket smink på fet hy visar att du ser "smuttsig" ut. Har du fet hy ska du även skippa feta foundations och andra feta makeup-krämer.

8. Slipp ringarna: För att slippa de fula, mörka ringarna under ögonen borde du se till att få en riktigt god sömn. Gärna minst 8-9 timmar - per natt. 

9. Duscha inte varje dag: Jag vet att det kan låta äckligt, men så berättade en doktor för min mamma en gång. Duscha varannan dag, istället.

Bild: Lolita

Habegär

2006-08-16 @ 23:34:40

Det finns några saker som jag sukktar efter för mycket. Här har ni några av mina främsta habegär.

• En (eller alla) av sakerna från Rose & Co, som säljs hos ASOS

• En mixer. Jag har sagt det förrut och jag säger det igen: I need it so bad. Denna kommer från ASOS.

• En symaskin. Har pratat för mycket om det, men vad gör det? Jag vill fortfarande ha en. Mamma säger att vi ska leta. Kanske det, men jag vill ha en nu!



En (halv)dag på Ung08-festivalen

2006-08-16 @ 21:34:00


Enligt mig så var det rätt så trevligt på Ung08 festivalen. Möjligtvis lite trångt. Iallafall, så spenderades nästan heladagen där.Det blev lite komik som Shan Atchi och Jakob Ökvist som var där för att presentera SL. En massa skratt bjöd de på.
Vi (Jag och Emelie) var även inne i Girls Corner tältet. Mysigt, med en söt design. Hård, som f*n var "soff-sängen".
Jag och Emelie har bestämt oss att åka tillbaka till festivalen, men den 19, för då är det konsert  = D

Måste varna er för en sak: det är typ invarderat med fjortisar, där.

Hur får man bort dessa dumma saker?

2006-08-16 @ 10:54:43

När jag var inne på pressbyrån så såg jag att VR hade ett test på vilken kräm/behandling som var bäst mot finnar. Jag snabbspolade genast till den sidan och fann en billig kräm som de hade lagt upp. De hade gett den hela 4 av 5. Billig och bra, tänkte jag. Nu kanske man ska köpa den. Vad tycker ni?

Om ni harandra tips så är ni välkommna att höra av er : )

En annan lista!

2006-08-15 @ 19:14:52

Jag har snott denna lista från Madelen.

6 saker jag inte går hemifrån utan
♥ Mobil
♥ Åhlens vårdande läppglans
♥ Söta lilla börsen
♥ Skor
♥ Hårsnodd
♥ Nycklar

1 sak jag önskar mig just nu
♥ Att jag inte hade finnar = P

2 kändisgarderober jag vill ha
Kate Bosworth
♥ Carrie i SATC


Måste börja!

2006-08-15 @ 16:07:29


Jag måste börja leta efter en sy -maskin. En begagnad, en ny eller vilken som helst (men skruttig får den inte vara), bara den rullar. Jag sitter för mycket hemma och drömmer om att kunna sy som Bohemica, Elenore, Hanna och några fler, när allt som behövs egentligen är symaskin, material samt lite kunskap.
Ska nog ta och fråga mamma om vart vi-köper-en-symaskin-efter-turkiet-resan tog vägen.

Den som har en symaskin som den måste bli av med: var då god och kontakta mig! : )

Turkiet-inlägget

2006-08-15 @ 11:17:40


Hihi, dålig rubrik, va? Men ni får nöja er iallafall.. Här kommer det ni alla väntat på: Turkiet - köpen:



Det blev inte alls som jag hade trott: det blev mindre saker, vilket kan vara bra, så att man inte släpar hem en massa + att man får "Turkiet-pengarna" sedan när man kommit hem av mamma och pappa.
Listan på vad jag önskade mig från Turkiet finner du här.

 Bild 1 En vägg dekoration som jag fick för 20 kronor. Nu passar den in till de andra som även hänger på väggen och kommer från Turkiet.

Bild 2 Armband, armband och ännu fler armband. Ja, det blir inte så värst många när jag har gett alla mina kompisar var sin, ungefär. Notera att jag har fler på utsidan och hade ingen lust att få me alla : P

Bild 3 Jag hade ju hoppats på en kvitlad väska från Turkiet, men det erbjöd de inte mig, eller jo: de försökte lura mig att köpa en väska för 30 Euro. Hur blåst tror de att jag är? Men istället fick jag en annan väska, nämligen en fejk Longchamp. Den fick jag för 10 Euro vilket motsvarar drygt 100 kr. Dyrt, men ganska bra kvalite. De sa även att det skulle vara läder på tygstycket som hänger, och det ser faktiskt ut att vara läder.

 Bild 4 Vad skulle världen vara utan mina kära vänner M&M´s? De är så crispga. Mmm, ska nog ta och hämta några stycken redan nu, eller inte. Det är ju trots allt morgon.

Trots alla 50 myggbet och alla nyrika ryssar (ta inget illa upp) med string och näsan i vädret så är jag väldigt nöjd med semestern. : )

Hemmadag?

2006-08-14 @ 14:46:16


Ja, det verkar bli en trist hemmadag idag. Fan. Jag som hoppades på något i en picknick-stilen. Well, well...det enda som kan trösta mig är mina bekväma pyamas som jag snart ska sätta på mig. Kanske ska jag städa rummet lite, eller inte (?)

Har nån något tips om vad man kan göra?

Update:
Hemmadag? Skulle inte tro det! Jag och Emelie kom sedan överens om att träffas. Sagt och gjort. Vi träffades i centrum och bara gick runt. Tråkit? Nope. Jag tycker annars att det kan vara tråkit att gå runt i Centrum, eftersom man tröttnar, men idag var det andra bullar. : )


Inte bara vi...

2006-08-14 @ 14:32:57


...utan kändisarna också. Här har ni ett bilbevis. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle se det på Mrs Beckham. Hon som har råd med exakt allt.

Det är alltså inte bara vi "vanliga" människor som får oren hy, utan kändisarna också.

Ikea - katalogen + priserna

2006-08-13 @ 19:24:52


94291-58
Äntligen har jag fått kolla igenom Ikea katalogen.
Väldigt lovande var den faktiskt, snarare underbar. Ge en Ikea katalog till mig så kan jag garantera dig en sak: Jag kommer ha vikt in en hel massa sidor. Och det är sant. Tyvärr kan jag inte säga hur många eftersom katalogen ligger i bilen, men många, i alla fall.
Hoppas jag kan få lite av mammsen och pappsen.

By the way, checka in den här sidan. Där ser du själv att Ikea har sänkt priserna, vilket är väldigt bra. Fortsätt så, Ikea!



Ännu en ny plånbok

2006-08-13 @ 17:23:07

98065-14

För inte så länge sen, så köpte jag en neccesär som man brukar ha i väskan, ni vet: en sådan som är lång på bredden och smal på tjockleken, men i alla fall; det jag vill komma till nu är att jag har köpt en ny älskning. Den är precis perfekt för mig. Den kommer ifrån Accessorize. Den hade tidigare kostat 59 kr, men eftersom de hade 70% rabatt på utvalda saker så fick jag den mycket billigare pris, nämligen 17.50 kr. Är det inte härligt?

Koftornas lilla förvandling

2006-08-12 @ 20:34:02


Jag har tidigare bloggat om mina nyinköpta koftor. Det fanns en sak på koftorna som varken jag eller Emelie gillade - en extra knapp. Därför bästämde vi oss för att ta bort den så fort vi kom hem. Sagt och gjort.

Före:


Efter:



Det blev dessvärre ett lite märke på den blåa koftan, men det gör ju inget. Nu är jag iallafall nöjd.


Första listan om mig

2006-08-12 @ 20:06:50

Jag tar och snor en lista från min underbara vän Emelie

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: Väldigt bra, dagen ser ut att gå mot sitt slut, men ett väldigt bra slut. Jag är nöjd med dagen, helt enkelt
Favoritgodis: Chocklad och M&M´s
Är det något du absolut inte äter: Blodpudding - har aldrig smakat, men det ser värkligen äckligt ut
Kläder just nu: Rött linne från förrförra (?) årets kollo + Mjukisbyxor (snarare långkalsonger) från Åhlens.
Musik just nu: Lyssnade precis klart på "Deja vu" med Beyonce
Sommarplaner:  UNG08 Festivalen+The Voice Festivalen och rätt så mycket mer, det har ju hänt en massa tidigare under sommaren, också.
Saft eller alkohol: Saft, helt klart!
Hur många kuddar sover du med: En enda! Hihi!
Favoritväder: Sol!
Morgon- eller nattmänniska: Både och. Beror på humöret och tröttheten
Sparare eller slösare: Shoppaholic, do i have to say more?
Kommer du ihåg din första kärlek: Har det på kort. En puss får räknas som kärlek, okej?
Tror du på mirakel: Ibland
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Max. 2, skulle jag tro (det rimmade!)
Bio eller promenad: På dagen tar jag gärna en shopping-promenad och på kvällen en tur till bio:n
Stjärntecken? Kräfta
Rädd för insekter? So much!
Största svaghet: Vet inte
Det här är jag bra på: Mycket, faktiskt, men det är ju i för sig alla.
Chips, morötter eller godis? Allt
Pizza eller hamburgare? Båda två
Skriver du dagbok? Nope. Men bloggar gör jag (som du ser)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig?Nej. Naturligt är oftast finast
Stökigt eller välstädat? Perfektionist med andra ord för välstädat
Är du rädd för blod? Ibland
Saltar du på maten? När det behövs, ja.
Gillar du att sjunga? Faktiskt inte : S
Anser du att du är stark? Japp
Brukar du sola? Ja, om det är varmt
Vad gör du om du får hicka? dricker 7 klunkar vatten
Kaffe, te eller inget? Kaffe latte och cappuchino.

Veckans shopping

2006-08-12 @ 17:38:59


Än så länge så ligger jag ganska bra till inför skolstarten. Jag har nämligen shoppat en hel massa som jag verkligen behövt. Nedan ser ni sakerna:

Kläder:


Bild 1 Två par stuprörs-jeans som jag fyndade för 149 kronor styck(!). Den mörkblåa (den är lite mer åt mörkblå i verkligheten) kommer från Bik Bok och finns även i vitt, om jag minns rätt. Den svarta kommer ifrån KappAhl´s barnavdelning och kostar annars 199 kronor, men eftersom det var 50 kronors rabatt på alla barnbyxor så fick jag den för 149 kronor.

Bild 2 Tre nya sköna tröjor, okej då: en skön tröja och två koftor. Alla är av 100 % Bomull, och kostade inte mindre än 29 kronor styck! Tipset är att köpa en storlek större än vad du egentligen har, eftersom att det är bomull och krymper oftast. Alla kommer ifrån Vero Moda. Det kallar jag fynd!

Andra saker:


Bild 1 Två ljuslyktor med söta färger + "handtag" för endast 5 kronor styck hos Netto.

Bild 2 Kollegieblock har jag alltid behövt. De står mig väldigt nära, när jag har lust att kladda på lite saker. Denna fräshing kommer ifrån Åhléns. Eftersom de hade en liten rea så kostade den endast 10 kronor. Normalt så kostar den 15 kronor hos de - inte stor skildnad.

Bild 3 De som läste min förra blogg fick veta lite om att jag skrev i en tidning, och nu är det klart. Vill du läsa den och möjligtvis se en bild på mig, så finns den att hämta gratis i gallerian eller på Ung08-festivalen som äger rum den 15-19 Augusti i Kungsan.

Asos-listan

2006-08-11 @ 23:12:44


Eftersom jag har varit i Turkiet två veckor, så har jag inte kommit igång med exakt allt. Men nu, när jag var inne och spanade på Asos hemsida så hittade jag några söta saker, som du ser om du klickar på den markerade texten.

En av de sötaste klänningarna Asos någonsin skapat. Jag gillar den som är av färgerna Grå/Silver, mest, men de andra skulle jag inte heller tacka nej till. Men ack, så dyr.  

Snart går alla fashionistas runt i de - knästrumporna. De har även blivit favoriter hos mig. Om jag skulle satsa på knästrumpor så skulle jag valt lite tjockare - som Kate (bara det att hon har strupisarna. Kanske ska satsa på de istället. Hmmm...)

Söta, underbara, flickiga rosetter. Jag är just nu helt galen i rosetter. De är bara FÖR fina. Tänk att ha ett sådant här skärp. Den skulle jag inte tacka nej till. Däremot så gillar jag inte knapparna som man annvänder när man sätter på skärpet.

Den här mixern behöver jag, so bad. Nu har jag gått och suktat för länge. Ska ta och leta efter en liknande annars så blir det snack med föräldrarna.

De här är bara för gulliga. Nästan finare och stiligare än Louboutinen själv. Kunde jag gå i de och om jag var lite äldre så skulle de vara mina snarast.

Länge har jag suktat över denna blus. Varför? Titta bara på jordgubbs-knapparna och de finfina små volangerna. Kanske dags att slå till(?)

Jag tänker inte göra den här listan för lång, så nu sätter jag ett stop.
- Nu utmanar jag er alla att lista ut några av era habegär, från Asos.

Låt Sean Preston vara ifred!

2006-08-11 @ 11:15:25


Det snackas för mycket om en sak: att Sean Preston (Britney Spears son) är den sämst klädda mannen i världen. Kom igen, han är ju bara en bebis på tolv månader och är verkligen, verkligen ingen man, stämmer inte det Esquire
Jag tycker att Sean Preston är gullig som han är. Hade tidningarna förväntat sig att han skulle gå klädd som en vuxen?

Låt stackaren vara i fred!

Tipsa & vinn ett minigloss

2006-08-10 @ 21:22:16

Om man tipsar Amanda ett förslag, tips eller whatever, så kan man vinna ett minigloss från Crazy Rumors. Är det inte bra? Så passa på. Mer info hittar du här.

 Lycka till! 



En jordgubbe runt halsen

2006-08-09 @ 16:53:47

98065-2


Underbara, fina, söta, snygga halsband; värför vägrar du bli min?
Jag som har väntat på dig sedan dag 1.
Detta underbara,fina... halsband hittar du här för 1 150 kronor.


Bild: Flare

Ny layout på veckorevyn.com

2006-08-09 @ 16:10:49


vr


Äntligen har VeckoRevyn skapat en ny layout på deras hemsida. Nu ser den fräshare ut och som de själv vill göra tidningen till: Smartare, coolare, glammigare. Nu finns det även mer saker att välja på som t.ex. "Kariär" och "VR-bloggar", där man själv kan starta en blogg, lik Ebbas.


Keep up the good work, VR!

Bild: Legally Blonde

Vem vågar ta hjälp av Zoe?

2006-08-08 @ 21:20:53


Ända sen Rachel Zoe (till vänster) kom in i Nicole Richies liv, så har nästan allt förändrats. Vi brukade se att Nicole såg glad ut i sina kläder, d.v.s. att hon faktiskt tyckte det var skönt att gå i de och att de var fina. Nuförtiden så har hela hon ändrats. Ny stil, ny attityd och värst av allt: ny kropp. Här har ni bildbevis samt textbevis på att Nicole faktiskt har ändrats väldigt mycket.

Men Nicole är inte den ända som utsattes för det här utan även hennes vän Lindsay Lohan och Misha Barton (som det sakta - och nästan osynligt - sker saker på) Enligt mig så är det mest saker som händer på Nicole, därefter Lindsay som fortfarande har lite av sin gamla klädstil kvar, Misha likaså.

Vem vågar egentligen ta hjälp av stylisten Rachel Zoe? Inte jag i alla fall. Jag vill inte riskera att se undernärd ut bara för att en som tycks skapa mode-detaljer tar så mycket betalt för en träff som egentligen inte behövs om man har koll på saker och ting. Har man inte koll på saker och ting så får man väl försöka skaffa lite.

Favoritillustratör

2006-08-08 @ 20:16:53

Jag är inte så bra på inredning och konst, men en sak är jag säker på: min favoritillustratör är Liselotte Watkins. Jag bara älskar hur hon blandar ihop allt från ljusa färger till oerhört mörka ärger. Läpparna hon gör på mäniskorna i sin konat ser lite verkligt, om man säger så. De flesta (även jag) som ska fixa ett par läppar tar bara en röd färg och börjar forma de, men hon visar "rynkorna".

 


Bilder
: Liselotte Watkins 

Jesicca Simpson - dum blondin?

2006-08-07 @ 16:04:35

Reese attackerar Simpson



Witherspoon vill ”kasta dolkar” på henne

Reese Witherspoon är på krigsstigen. Hon menar att sångerskan Jessica Simpson medvetet spelar "dum blondin".
  – Det gör mig vansinnig.
   Skådespelerskan, som vann en Oscar för "Walk the line", har själv drivit med sin image som "dum blondin" i "Legally blonde"-filmerna. Men nu har stjärnan fått nog.
  Reese Witherspoon vill kasta dolkar på Jessica Simpson för att hon spelar "söt och dum". Witherspoon går i taket av Simpson.
  – Att skapa en ikon av någon som säger "jag är söt och dum, är inte det gulligt" gör mig vansinnig. Min mormor kämpade inte för att min generation ska säga att det är kul att vara dum, säger Reese till Entertainmentwise.

Enligt mig så kan Jesicca ibland "leka" dum blondin. Men jag tycker även att hon ibland kan vara bra på att sjunga, så så länge hon är bra på att sjunga, så duger hon för mig.

Källa: Aftonbladet


Två små sötingar

2006-08-07 @ 14:49:17

98065-1



Dessa två sötingar ser faktiskt lite ut som clutchar (speciellt den grå/gröna), men nej - så är det inte, utan de är plånböcker. Jag gillar mest den åt vänster som i sitt fall kommer från Accessorize och kostar 147 kronor. Den andra var även den väldigt fin, inte så söt, men fin. Den skulle faktiskt om man tänker efter passa väldigt bra till Bohemicas finfina väska. Både Bohemicas väska och den här lilla plånboken kommer från H&M och matchar varandra lite. Plånboken kostar 49,50 kronor. 



 


Första inlägget!

2006-08-07 @ 14:12:50

Jag hälsar er välkommna till min alldeles nya blogg. Bloggen kommer handla om allt möjligt men främst om mitt stora intresse - Mode. De flesta kanske känner igen mig från min gammla blogg, som enligt mig inte blev så lyckad. Hoppas att ni fortsätter läsa bloggen

//Sofia