En dag i framtiden

2006-08-21 @ 23:46:44

98065-34
Jag gör som Moa och skriver om en (önske)dag i framtiden.

6:30 Vaknar av att den dumma väckarklockan tjuter så högt att jag snabbt sträcker ut min hand för att snooza. De där minutrarna förtjänar man om man som jag suttit uppe bara för att kolla på en gammal film, även fast man har sätt den hundra gånger tidigare.

6:39 Drar snabbt på mig morgonrocken för att jag fryser som attan.

6:41 Går in på toa och tvättar ansiktet och sätter på mig en energi-kräm för att känna mig fräshare och piggare.

6:45 In i köket for jag med ett par sköna ulltoflor som gör att jag slipper väcka resten av min familj (man+dottern). Jag gör en god frukost som består av apelsin-juice, müsli, fruktsallad och för den som vill - mackor. Jag dekorerar bordet med en blomma av hela bukketten, som jag fick igår efter att jag hade presenterat med andra kollegor, våran tidning - Cosmopolitan.
 
6:58 Jag går in i min dotters rum och väcker henne lite lungt och sedan bär jag henne ända till köksbodet (för att hon fortfarande är trött) medan hon suger på sin lilla tumme. Innan jag hinner väcka min man så träffas vi i korridoren. När alla vi sitter samlade så är det bara att börja frukosten. 

7:15 Frukosten är klar och jag ber min man plocka in disken i disk-maskinen, för att jag ska hitta något att ha på mig och för att han jobbar lite senare idag, jämfört med mig. Efter en stunds letande drar jag på mig en enkel Filippa K t-shirt, en skön, stickad Carin wester kofta i ljus brunt ett par "gubb" byxor från Zara, min underbara Mulberry-väska (Bayswater). Jag drar på mig lite smink som passar just till mig, sen är jag klar för att gå, men det är inte min dotter så jag går och hjälper henne med att få på sig sina gulliga strumpisar och den långärmade klänningen som hon fick igår, av mig.

7:40 Nu drar jag på mig en a-linjerad kappa som jag köpte från H&M för ett par år sen, men den funkar även idag. Min dotter får ta på sig sina små ballerinas och sen en fleace-kofta som hon gillar att använda som jacka. När dottern är klar är inte jag det. Jag får panik, jag vet inte vilka skor jag ska ha. Sedan priner jag in till min walk-in closet som jag delar med min man, och där finner jag ett par sköna, låga kilklackar.

7:50 Jag pussar min man hej då på kinden och sen är vi ute. Nästan i alla fall. Vi är tvugna att gå ner för trapporna efterson den sega hissen som har funnits här sedan huset byggdes, vägrar komma.

7:55 - 8:15 Nu är vi ute och jag drar min dotter i handen och plaserar henne i familjens bil. Vi hinner inte gå till dagis, så vi får åka istället. Väl framme så går jag in med henne och pussar henne hejdå och frågar en dagis fröken vad de ska göra idag. Hon svarar att det blir lite lek och att de senare ska till en cirkus som har öppet hela dagen, i kungsträdgården. Men de ska inte vara där hela dagen.

8:15 - 8:30 Jag åker i vanlig tackt till redaktionen och där visar det sig att jag är nästan först. Recceptionisten, chefredaktören och skönhetsassistenten är redan där, och där kommer jag - moderedaktören i de låga killklackarna. Jag hälsar på alla innan jag sätter mig vid mitt skrivbord. Längst upp i högen finns det ett meddelande från modeassistenten. Hon skriver att hon tyvärr inte kan komma för att hon är väldigt sjuk.

8:30 - 12:45 Det är fullt upp på redaktionen. Alla pratar i telefon, skriver eller något annat. Men snart har vi alla på redaktionen bestämmt oss för att gå och äta på något fint ställe. Fast vi gör det en stund senare.

12:50 - 14:10 Alla är samlade vid receptionen och på väg ner, för hissen. Vi bestämmer oss för att gå till ett mysigt ställe. Jag beställer en paela. Det blir väldigt skönt att luncha efter en hård dag (som ännu inte är slut), tycker vi, allihoppa.

14:20 Back to were we start from - redaktionen. Jag ska styla några modeller inför en fotografering med temat "naturligt - fast glammigt", som vi ska ha senare under dagen. Det blir lite svårt, eftersom en av tjejerna fattas (de är två), och sen har inte tjejen som fattas på sin mobil, så det blir ännu jobbigare. Men efter ett tag så dyker hon upp och ber om ursäkt. Sen börjar vi.

14:45 Vid den här tiden är vi klara med exakt allt (nästan): sminket, kläderna och vi ska precis börja med själva plåtningen. Allt gick snabbt som blixten.

15:37 Alla står sammlade vid datorn för att se hur bilderna blev, och dem blev faktiskt bättre än vad jag, personligen hade trott. Nu är alla nöjda, i alla fall.

15:50 Jag plockar några kopior av bilderna och bestämmer mig för att jag är klar för idag. Innan jag säger "hej då" till alla så hinner chefredaktören ta ett litet snack med mig. Hon skulle gärna vilja att jag skrev en liten "inne & ute-lista" varje vecka. Ja, visst kan jag det. Det måste vara det enklast jag någonsin gjort för tidningen.

16:15 Ute ur redaktionen. Dagen gick så snabbt att det knappast känns som den har börjat. En liten shopping-runda skulle inte sitta fel här, inte. Kanske ska jag åka till Ikea och köpa lite nödvändiga saker, som t.ex. ett par krukor, för dem flesta som vi har är väldigt gamla och trista. De matchar knappt rummen. Sen behöver dottern en förvaringbox för att alla hennes gosedjur i, som för tilfället ligger över hela golvet... Ja, det blir nog Ikea, idag.

17:30 Ute ur Ikea med en Ikea påse i handen. Jag köpte faktiskt nästan inget mer än vad vi behövde, förrutom en matta som vi verkligen behöver ha i köket.

18:25 Uppe i lägenheten får jag en stor, härlig kram av dottern och ett "Hej, hur går det?" samt en puss på kinden av min man. Han himmlar med ögonen när han ser påsen, fast jag och min dotter bara skrattar.

18:39 Nu är mina pjamas på och det känns faktiskt lite skönare. Till middag (som min man har fixat) blir det en enkel, men god korvstroganoff. På matbordet berättar dottern om allt som hände på dagis.

19:00 Dottern slocknar i soffan och jag bär henne försiktigt mot sängen. Nu blir det rapport på tv, efter så ska vi kolla på någon film som jag blev tipsad utav en nöjesredaktör på jobbet. Filmen ska vara lång, ser jag i tv-bilagan.

23:00 Nu är det läggdags för mig. Filmen var bra, fast lite fööör lång. Min man ska vara uppe ett tag till, men jag är så trött att jag går och sover redan nu. Redan, och redan, klockan är ju trots allt elva +  att jag måste vakna tidigt imorgon, med.


Kommentarer
Postat av: Amanda

Rolig idé! =)

Postat av: Sofia

Amanda: Ja. : )

2006-08-22 @ 16:30:09
URL: http://rosette.webblogg.se
Postat av: Linda

den va skit bra, vi ses imorron i skolan! ;)

2006-10-15 @ 21:37:26
Postat av: Sofia

Linda: Tack så mycket. Ja, det gör vi ; )

2006-10-15 @ 22:25:00
URL: http://rosette.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback